Ethena Labs getroffen door hackers

De wereld van digitale valuta staat steeds meer onder druk door beveiligingsproblemen en hacks. Het recente incident bij Ethena Labs is een nieuw voorbeeld van deze verontrustende ontwikkeling. Een nog niet volledig begrepen beveiligingslek maakte het mogelijk voor hackers om 480 BNB-tokens ter waarde van $290.000 te stelen, die bedoeld waren voor farming in de Binance launch pool. Het on-chain beveiligingsbedrijf PeckShield heeft het incident gemeld, maar het exacte mechanisme achter de hack blijft vooralsnog onduidelijk.

Ethena (ENA) getroffen door hack

Voordat het werd geïntroduceerd in de Binance launchpool, is de ENA-token van Ethena Labs het slachtoffer geworden van een hack. Het systeem waarmee gebruikers de token konden farmen door BNB of FDUSD te staken, was actief tot aan de datum van de aanval.


Opmerkelijk was de USDe-synthetische dollar van Ethena Labs, die slechts enkele weken geleden beschikbaar werd gesteld aan de gemeenschap. Sinds de lancering op 19 februari heeft deze digitale dollar aanzienlijke aandacht getrokken en is het uitgegroeid tot een van de meest lucratieve gedecentraliseerde toepassingen in de cryptowereld, met een jaarlijks rendement (APY) van 67%, wat veel investeerders heeft aangetrokken.

Toenemende bezorgdheid over veiligheid

Echter, brengt de hack bij Ethena Labs opnieuw de veiligheidsproblemen in de wereld van cryptocurrency onder de aandacht. Dit voorval, dat zich slechts een dag na de hack bij Prisma Finance voordeed, onderstreept de fragiliteit van de sector en benadrukt de noodzaak voor investeerders om zich bewust te zijn van de risico’s.

Volgens gegevens van Immunefi werd er in 32 afzonderlijke gevallen tot het jaar 2024 meer dan $200 miljoen verloren door cryptocurrency-hacks en -fraude. Dit betekent een stijging van 15,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast voerden crypto-piraten en oplichters in 2023 hacks uit ter waarde van $1,8 miljard, waarvan 17% werd toegeschreven aan de Noord-Koreaanse Lazarus Group. Op het moment van schrijven heeft PeckShieldAlert een waarschuwingsbericht uitgegeven waarin wordt vermeld dat de hack werd uitgevoerd met een token die dezelfde naam draagt als ENA.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!