China heeft mogelijk een voorraad van meer dan 5.300 ton goud

Recent onderzoek uitgevoerd door Jan Nieuwenhuijs, een Nederlandse deskundige op het gebied van de Chinese goudmarkt, heeft aangetoond dat de werkelijke goudreserves in bezit van de Volksbank van China mogelijk meer dan 5.300 ton bedragen, wat de officiële cijfers overtreft. Hij stelt dat China wellicht een belangrijke rol speelt bij de stijgende goudprijzen, omdat het land begint met het opslaan van goud om de economie te beschermen tegen een dreigende waardevermindering van de dollar.

China heeft mogelijk meer goud dan gedacht

Volgens een recent rapport van de Chinese goudmarktexpert Jan Nieuwenhuijs zou de Volksbank van China (PBOC) meer dan 5.300 ton goud kunnen bezitten, een hoeveelheid die de officiële cijfers van de instelling overschrijdt.

Deze “verborgen” hoeveelheid wordt berekend door de officiële aankopen af te trekken van de cijfers gerapporteerd door de World Gold Council. Insiders uit de industrie, geraadpleegd door Nieuwenhuijs, suggereren dat dit overschot voornamelijk door de bank is gecreëerd.

Volgens deze redenering schat Nieuwenhuijs de daadwerkelijke goudreserves van China op 5.358 ton, een aanzienlijk hoger aantal dan de officiële rapportage van 2.250 ton door de PBOC.

Verborgen de-dollarisatie

Bovendien benadrukt Nieuwenhuijs dat deze vraag, samen met de particuliere interesse van Chinese investeerders die traditionele investeringssectoren zoals onroerend goed en de aandelenmarkt hebben verlaten, een belangrijke factor vormt in de stijgende goudprijzen.

“De PBOC’s sterke geheime aankopen weerspiegelen een trend van verborgen de-dollarisatie. Ondanks dat de dollar nog steeds de belangrijkste reservevaluta ter wereld is, streven China en andere landen naar ontkoppeling ervan.”

Mogelijk bereidt China zich voor op een toekomstige devaluatie van de Amerikaanse dollar en verdere wapeninvoering door het Westen. Deze ontwikkeling heeft de PBOC ertoe aangezet om al 15 maanden lang continu goud te kopen. Nieuwenhuijs voorspelt dat naarmate de goudprijzen stijgen, westerse investeerders zich ook tot goud zullen wenden, gedreven door dezelfde zorgen als de PBOC. Dit kan leiden tot een “perfecte storm” voor het edelmetaal.

Meerdere analisten hebben voorspeld dat de goudprijzen verder zullen stijgen en zelfs de grens van $2.600 per ounce kunnen bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!