BTC koers daalt, populaire crypto memes DOGE, PEPE & FLOKI pumpen – Is dit de beste crypto investering?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Hoewel Bitcoin recentelijk een all-time high heeft weten te zetten van bijna $74.000, laat de huidige koers enkel een neerwaartse trend zien. Zo bevindt de token zich op het moment van schrijven rond de $66.000, een daling van wel 15 procent ten opzichte van het onlangs behaalde record.

Met de daling van BTC volgen veel andere alternatieve tokens. Toch blijft een enkeling meme coins goed presteren en maken deze stijgingen mee. Zo lijken populaire crypto memes als DOGE, PEPE en FLOKI op dit moment behoorlijk te pumpen. Kunnen deze meme tokens de beste crypto investeringen zijn op dit moment?

BTC koers daalt – Is Bitcoin nog de beste crypto investering?

Na het behalen van de recordprijs op 14 maart wist Bitcoin zich te begeven in een vrije val. De token maakte grote verliezen binnen een week en kwam uiteindelijk in een dal van onder de $62.000 op 19 maart. Dit door de grote onzekerheid omtrent het ‘Federal Open Market Committee’ (FOMC) die op een later moment bijeen zou komen. Het FOMC heeft een besluit kunnen maken over het rentetarief, waardoor de waarde wederom wist te pieken op bijna $68.000.

Bron: TradingView

Crypto memes DOGE, PEPE & FLOKI pumpen

Toch weten enkele alternatieve tokens behoorlijke stijgingen mee te maken. Zo staan tokens als DOGE, PEPE en FLOKI de afgelopen dagen behoorlijk in het groen in tegenstelling tot de bitcoin koers.

Het is gebruikelijk dat de Dogecoin met de BTC koers meebeweegt, maar Dogecoin staat de afgelopen dagen met bijna 20% in de plus en plaatst hiermee de DOGE koers op het moment van schrijven net boven de $0,15. 

Het vermoeden is dat de huidige stijging te maken heeft met crypto exchange Coinbase, die zijn plannen heeft gedeeld aan de United States Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om contant afgewikkelde futures contracts te lanceren voor DOGE. Het is te zien dat de Relative Strength index (RSI) zich plaatst op 56, wat veel perspectief biedt op de mogelijkheid van DOGE om verder te stijgen in de komende dagen.

Bron: TradingView

Ook PEPE heeft een behoorlijke pump weten mee te maken na de daling. De afgelopen pullback van PEPE berustte in het feit dat investeerders hun winst begonnen op te nemen, waardoor de verkoopdruk te hoog werd, in combinatie met de dalende bitcoin koers. Toch wist PEPE een dag sprong te maken van 17% waarmee de token weer terug in het groen ligt.

FLOKI maakte naast PEPE en DOGE ook een pump mee, al wist deze niet zo hoog te reiken als de rest. Toch ligt FLOKI +600% ten opzichte van een maand geleden.

Alternatieve crypto meme coins

Het blijkt dat de markt van meme coins nog veel ruimte heeft in deze bull run om door te groeien in tegenstelling tot de daling van de Bitcoin. DOGE, PEPE en FLOKI zijn hier een voorbeeld van. Investeerders doen er goed aan om deze alternatieven te overwegen die de mogelijkheid bieden om op korte termijn al redelijke winsten te kunnen realiseren.

Daarom zullen wij hieronder een aantal alternatieve meme coins bespreken die nog niet zo groot zijn in populariteit, maar wel de potentie hebben om uit te kunnen groeien naar de beste crypto investeringen.

Dogecoin20 (DOGE20) – De nieuwe meme coin met enorme potentie

Een van de nieuwe crypto projecten die op dit moment veel potentie bevat, is Dogecoin20. In het project hebben de ontwikkelaars gebruikgemaakt van een soortgelijke herkenbare hond zoals bij Dogecoin. Daarnaast focust het project zich op milieuvriendelijkheid door gebruik te maken van een Proof-to-Stake mechanisme en de Ethereum blockchain. De community heeft hierdoor de verwachting dat de tokens onder een van de favorieten van Elon Musk kunnen gaan vallen.

Een van de belangrijkste punten voor Dogecoin20 is de community waarbij gebruikers in staat zijn om gebruik te maken van de cryptomarkt op een duurzame manier. Om dit te versterken maakt de token zoals vermeld gebruik van de duurzamere Ethereum blockchain. Daarnaast levert de Ethereum blockchain snellere en veiligere transacties.

Ook valt er een passief inkomen te verdienen wanneer traders de veelbelovende crypto $DOGE20 token staken. Dit heeft als gevolg dat vele traders al zijn begonnen met het staken ondanks dat de token nog in zijn presale zit. Een ander gewenst effect dat dit kan hebben is het verkleinen van de kans op een crash bij lancering.

De totale voorraad van de DOGE20 ligt op 140 miljard tokens waarvan 35 miljard tijdens de presale beschikbaar zijn. De tokens kosten op het moment van schrijven $0,000204. Met al bijna $5 miljoen opgehaald weet DOGE20 zichzelf nu al een succesvolle presale toe te rekenen.

Bezoek Dogecoin20 Hier

Smog (SMOG) – Solana meme crypto met een toekomst

De meme crypto van Smog (SMOG) is sinds begin februari gelanceerd op de Sola blockchain. Op het moment van lancering waren Solana meme coins zeer populair, dus kon de timing van SMOG niet beter zijn. Solana meme coins boden op dat moment namelijk veel lagere transactiekosten vergeleken andere blockchains zoals Ethereum.

Het project wist veel investeerders te trekken vanwege het plan om de grootste crypto airdrop ooit te lanceren op de Solona blockchain. Deelname hier aan kon door SMOG tokens te kopen en ze te staken tegen een APY van 42%. Ook kunnen er extra ‘quests’ worden uitgevoerd via Zealy om extra airdrop punten te scoren. Een hogere airdrop score zal resulteren in een hogere beloning.

De toenemende populariteit van het project heeft ertoe geleid dat de koers al behoorlijk is gestegen. Deze nam namelijk toe van $0,044 naar een ATH van $0,3324. Voor de vroege investeerders betekende dit een vermenigvuldiging van wel 10x toen de market cap ruim $250 miljoen bedroeg.

Wel is de huidige koers van Smog, net zoals de gehele crypto markt, alweer redelijk afgekoeld waarbij de market cap is gedaald naar een waarde van $130 miljoen. Toch is de verwachting dat de token na de Bitcoin halving en de crypto airdrop kan stijgen boven de $1 miljard. Dit brengt de potentie met zich mee om SMOG de beste crypto te maken om crypto miljonair te worden. Kijk nu op de website van SMOG om een token te kopen of verbind je wallet met de DEX aggregator Jupiter.

Bezoek Smog Hier

Sponge V2 (SPONGE) – Meme crypto met potentie om x100 te gaan

Sponge is voor veel traders niet geheel onbekend. Dit komt doordat de meme crypto al eerder is gelanceerd in 2023 waarbij de waarde van de token al x100 steeg. Nu is een tweede versie van de token werkelijkheid met de lancering van Spong V2 (SPONGE).

Het initiële succes van Sponge V1 bleef echter niet hangen. Na een forse daling beschikte de token niet over utlity om de koers weer tot stijgen te brengen. Vandaar dat Sponge V2 in het leven geroepen is. Met deze token bestaat de mogelijkheid tot staking en zal ook een centrale rol spelen in een Play-to-Earn racegame.

De lancering van Sponge V2 op Polygon werd al snel gevolgd met een stijging van 250% en toch beschikt de token nog over een lage market cap. Daarnaast neemt het aantal stakers toe door de APY van 172% en zal de game binnenkort gelanceerd worden. Hierdoor verwachten we dat de token flink zal stijgen.

Nu Sponge Bezoeken

DogWifCat (DWIFC) – Virale nieuwe Solana meme coin

DogWifCat is een van de nieuwste Solana meme coins die op 20 maart is gelanceerd. Na lancering wist DogWifCat meteen al meer dan 2000% te stijgen naar een waarde van $0,01021. De token maakt gebruik van een rijmende kat en verzamelt hierdoor de nodige hype.

Klaarblijkelijk uit het niets wist de nieuwe cryptomunt naar een market cap van maar liefst $10,07 miljoen te stijgen en het project heeft sinds gisteren een handelsvolume van $7 miljoen. Doordat de liquiditeit op dit moment op de $4,31 miljoen staat, vinden ook steeds meer whales de weg naar dit project.

De totale voorraad van de token ligt op 1 miljard tokens en heeft op het moment van schrijven meer dan 1390 unieke token houders. Dit alles zorgt voor een enorme aantrekkelijkheid bij whales met potentie op massale investeringen.

DogWifCat is te koop op de Jupiter Exchange. Koop de token snel voordat DWIFC token op de maan is aanbelandd.

Bezoek DogWifCat Nu 

Green Bitcoin (GBTC) – Nieuw milieuvriendelijk Bitcoin project met enorme potentie

GBTC is een nieuw milieuvriendelijk alternatief voor Bitcoin wat gebruik maakt van de Ethereum blockchain. Dit maakt dat GBTC veel efficiënter werkt dan BTC en biedt daarnaast een duurzame manier om inkomen te verdienen in de vorm van staking.

Door GBTC tijdelijk te staken in een smart contract verdienen traders extra tokens. Ook biedt het project een alternatieve vorm van staking waarbij traders kunnen voorspellen op de BTC koers.

Je kunt Green Bitcoin kopen in de presale voor $1,03 per GBTC. Deze presale heeft in een korte tijd al meer dan $5,8 miljoen opgehaald en zal binnenkort volledig uitverkopen, gevolgd door de lancering van GBTC op exchanges.

Bezoek Green Bitcoin Nu

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!