GBTC-uitstroom overschrijdt grens van $358 miljoen

Het exchange-traded fund (ETF) van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) heeft opnieuw een dag van hoge uitstroom gekend toen op 21 maart meer dan $358 miljoen het fonds verliet.

De netto uitstroom van $358,8 miljoen door de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) op 21 maart volgt op een enorme week van uitstroom. Op 18 maart was er de grootste uitstroom op één dag, namelijk $642,5 miljoen. Dit volgens gegevens van Farside Investors.

Wanneer we naar de laatste cijfers kijken, zien we dat de totale uitstroom voor GBTC deze week $1,8 miljard bedraagt. Dit markeert de vierde opeenvolgende dag van netto uitstroom over alle 10 Bitcoin ETF’s.

Kan het einde van de uitstroom bij Grayscale in zicht zijn?

Analisten zijn van mening dat er binnenkort een einde kan komen aan de trend van uitstroom uit het Grayscale-fonds. Senior Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas merkte op dat een groot deel van de uitstroom het gevolg is van faillissementen in de crypto-industrie, en dat het ergste bijna voorbij is. 

Daarnaast zei Balchunas dat elke uitstroom van bedrijven als Gemini of Genesis waarschijnlijk zal worden gebruikt om Bitcoin te kopen, wat de markt opnieuw zou ondersteunen. De pseudonieme onafhankelijke onderzoeker ErgoBTC zei op X dat ongeveer $1,1 miljard van de GBTC-uitstromen van de afgelopen weken afkomstig lijkt te zijn van de failliete cryptogeldverstrekker Genesis.

Wat is Grayscale Investments Bitcoin Trust (GBTC)?

GBTC is de ticker voor De Grayscale Investments Bitcoin Trust (GBTC). De beleggingsfondsbeheerder die institutionele beleggers een manier biedt om te investeren in Bitcoin via een meer traditioneel beleggingsinstrument.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!