WIF en PEPE koers maken duikvlucht na recente stijgingen – Meme crypto rally voorbij?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De afgelopen dagen zitten we in een flinke meme crypto rally. Afgelopen vrijdag hebben Pepe (PEPE), DogWifHat (WIF), Bonk (BONK), Shiba Inu (SHIB), en Dogecoin (DOGE) allemaal winsten geboekt tussen de 10-30%. Één enkele investeerder wist zelfs crypto miljonair te worden met een startbudget van slechts $310. 

Het lijkt er echter op dat meme coin mania voorbij is. Pepe en WIF hebben allebei dalingen doorgemaakt de afgelopen 24 uur. In dit artikel zullen wij een analyse maken over deze dalingen om te kijken of de meme crypto rally voorbij is. Wij zullen ook een paar meme coins behandelen die door hun lage marktkapitalisatie nog veel kans hebben om grote winsten te boeken.

De crypto meme rally – Wat zijn de getallen?

De afgelopen weken is de gehele crypto markt ontzettend bullish geweest. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door al het positieve nieuws rondom de Bitcoin (BTC) koers. Bitcoin is in een haast constante rally geweest in de afgelopen maanden en wist zelfs een nieuwe all-time high te bereiken. Alle cryptocurrencies groeiden mee, maar meme coins stegen vooral in waarde.

Laten we kijken naar de twee grootste meme coins op de markt. Dit zijn Dogecoin (DOGE) met een marktkapitalisatie van ongeveer $25 miljard, en Shiba Inu (SHIB) met een marktkapitalisatie van ongeveer $20 miljard. Beide meme coins zijn sinds eind februari flink aan het stijgen. 

Volgens de cijfers van CoinGecko zijn Dogecoin en Shina Inu respectievelijk met 78% en 213% gestegen in de afgelopen 14 dagen. En ze zijn niet de enige. Zo is Pepe (PEPE) met 285% gestegen in de afgelopen 14 dagen en DogWifHat (WIF) met 246%. 

Dogecoin koers in de afgelopen maand. Bron: CoinGecko

Maar is de crypto meme rally nu dan voorbij?

Het lijkt er echter op dat in de ochtend van 12 maart 2024 retracement bewegingen het voortouw hebben genomen. Dogecoin is bijvoorbeeld gezakt van het lokale hoogtepunt van $0,1825 naar een lokaal dieptepunt van $0,1684. En de andere meme coins hebben ook correcties gekregen. 

Shiba Inu ging bijvoorbeeld van een lokaal hoogtepunt op $0,00003441 naar een lokaal dieptepunt van 0,00003199. Hetzelfde geldt voor DogWifHat die van $2,10 naar onder de $1,90 daalde. Ook Pepe heeft een daling van $0,00000908 naar $0,00000814 doorgemaakt.

De vraag is nu of de crypto meme rally voorbij is. Of is dit maar een lokale retracement wat het resultaat is van een verhoogde verkoopdruk? Hiervoor kunnen we kijken naar de technische indicatoren van bijvoorbeeld Pepe (PEPE).

De Relative Strength Index van Pepe staat bijvoorbeeld op 74. Op het moment dat de RSI boven de 70 stijgt, is dit vaak een bearish overbought signaal. De RSI van Shiba Inu staat bijvoorbeeld ook op 73. Het lijkt er dus op dat de meme coins momenteel eerst een retracement zullen moeten ervaren om wat af te koelen.

Nieuwe meme coins voor grote winsten tijdens de crypto meme rally

Het lijkt er dus op dat de bekendste meme coins op dit moment in een licht bearish trend zitten. Daarnaast is het ook de vraag of deze grotere meme coins nog meme coin waardige winsten kunnen opleveren. Investeerders in meme coins zijn vaak op zoek naar winsten van x10, x100 of zelfs x1000. Dit gaat natuurlijk samen met enig risico. Als de grotere meme coins dit soort winsten boeken, zou de marktkapitalisatie naar onrealistische hoogtes moeten stijgen. 

Daarom is het misschien verstandiger om te investeren in nieuwere meme coins met een kleine marktkapitalisatie. Deze moeten hun eerste grote stijgingen nog meemaken, waardoor ze heel interessant zijn voor investeerders met een hoger risicoprofiel. Wij hebben in dit artikel vier veelbelovende opties geselecteerd.

Smog ($SMOG) – De beste Airdrop crypto meme van 2024

De Smog ($SMOG) token is een nieuwe op Solana gebaseerde meme coin die van plan is om de meme coin wereld in vuur en vlam te zetten. Begin februari is deze op een draak gebaseerde token gelanceerd. Door middel van een innovatieve crypto airdrop campagne wil Smog de crypto wereld bestormen. 

Deze token heeft geen standaard presale periode meegemaakt. De token is gelanceerd middels een ‘fair launch’. Op deze manier zijn de kansen voor elk kaliber investeerders even groot. Hierdoor kon ook iedereen de tokens tegelijk staken op het platform.

Het staken is erg belangrijk bij de Smog token. Als je $SMOG staked, krijg je namelijk toegang tot de ‘Dragons Court’. Dit is een exclusieve crypto community waar je airdrop punten kan verzamelen door middel van staken, maar ook door het uitvoeren van extra opdrachten (ook wel ‘quests’).

Als we kijken naar de tokenomics van het project wordt het pas duidelijk hoeveel het team de focus legt op deze campagne. 35% van de hele tokenvoorraad gaat namelijk naar airdrops. Daarnaast legt het team de focus op marketing en liquiditeit, en is het van plan om de $SMOG token op zoveel mogelijk CEX en DEX exchanges te noteren. 

In de roadmap vinden we hints naar uitbreidingen naar meerdere blockchains. Zo wordt de toekomst van het project ook verzilverd. Wij raden aan om snel $SMOG aan te schaffen voordat de koers de lucht in gaat tijdens de aankomende meme crypto rally. 

Koop hier $SMOG

Scotty the AI ($SCOTTY) – Nieuwe AI-crypto meme met uitgebreid ecosysteem

Tegenwoordig is kunstmatige intelligentie een van de meest besproken technologieën op de wereld. De ontwikkelaars van Scotty the AI ($SCOTTY) willen deze technologie verder ontwikkelen door het te combineren met blockchaintechnologie. Het resultaat hiervan is een ecosysteem met ontzettend veel nuttige features.

De $SCOTTY token is de native token van dit ecosysteem. Het is in principe een meme coin, maar de naam meme coin is niet helemaal correct. De token heeft namelijk ontzettend veel utility, aangezien het gebruikt zal worden in het Scotty ecosysteem. 

Binnen het ecosysteem van Scotty the AI werkt een programma dat investeerders kan ondersteunen in het opsporen en verhandelen van veelbelovende crypto. Het programma kan ook transacties analyseren. Zo kunnen investeerders hun eigen trades optimaliseren, maar het kan ook helpen bij het opsporen van verdachte transacties en fraude.

Het ecosysteem heeft ook drie extra features voor gebruikers. Dit zijn Scotty Chat, Scotty Staking en Scotty Swap. Met de chat kunnen gebruikers hun ervaringen delen over bepaalde trade. Dit zal helpen bij het versterken van de community.

Met Scotty Staking krijgen investeerders een passief inkomen. Zo wordt de token beschermd tegen mogelijke pump-and-dump scenario’s. Scotty Swap kan gebruikt worden om op een geoptimaliseerde manier AI-aangedreven tokens te verwisselen. 

Door het handige programma en de extra features zorgt Scotty voor een revolutie binnen de AI-crypto. Dit is ook opgevallen bij veel investeerders, waardoor er al bijna $8 miljoen is opgehaald in de presale. De volgende presale fase gaat bijna van start en dan gaat de wisselkoers van $SCOTTY omhoog. Wij adviseren dus om snel te handelen. 

Koop Hier $SCOTTY

Sponge V2 ($SPONGEV2) – Meme crypto voor x100 winsten tijdens crypto rally

Meme coins staan erom bekend dat ze snel crypto miljonairs kunnen creëren door gigantische winsten. De Sponge token is hier het perfecte voorbeeld van. De meme coin wist in 2023 winsten tot wel x100 op te leveren voor vroege investeerders. De ontwikkelaars komen nu met de SpongeV2 ($SPONGEV2) token, die het succes zal gaan herhalen. 

Via een innovatief Stake-to-Bridge mechanisme werden zijn alle V1 tokens succesvol overgebracht naar V2 tokens. Daarna werd de token gelanceerd op Uniswap en Polygon en sindsdien is de Sponge V2 koers constant gestegen. Het team is ook hard aan het werk om de token te noteren op meerdere Tier-1 crypto exchanges. Als dit ook succesvol verloopt, dan zal de token ongetwijfeld flink in waarde toenemen.

De V2 token is ook een verbeterde versie. Het staking mechanisme heeft een update gehad. De APY wordt nu dynamisch bepaald. Het hangt af van de hoeveelheid gestakede tokens en de periode van staken. De APY staat momenteel op 245%, wat al een ontzettend goed getal is. Het kan zelfs nog verder stijgen. 

$SPONGEV2 wordt ook de native token van een nieuwe Play-to-Earn racegame. Hier strijden speler om een plek in de wereldranglijst. De leiders van deze lijst krijgen Sponge V2 tokens uitbetaald. Sponge V2 is dus klaar om nieuwe crypto miljonairs te maken, mis het niet!

Koop Hier $SPONGEV2

Peen ($PEEN) token – Misschien wel de nieuwe grootste crypto meme

De nieuwe meme coin, Peen ($PEEN), heeft na zijn notering de hele crypto wereld voor lul gezet. Peen komt op het perfecte moment nu de meme coin wereld een flinke rally doormaakt. Het Peen project gaat hierbij terug naar de kern van meme coins: humor. Je hoeft maar een blik op de website te werpen en je weet precies wat je krijgt.

Nu de grootste meme coins het waarschijnlijk niet zal lukken om x100 of zelfs x1000 winsten op te leveren, is het tijd voor een andere aanpak. De Peen token heeft de grootste kans op dergelijke winsten. Alles is mogelijk in de wereld van meme coins. Daarom krijgen ze ook zoveel aandacht tegenwoordig.

De $PEEN token is live gegaan op Uniswap met een fair launch. Alle 800.813.569 tokens zijn tegelijkertijd beschikbaar gesteld voor de crypto community. Peen is nu aan het wachten op noteringen op grotere exchanges zoals Binance en zou de token zomaar de volgende $WIF kunnen worden. 

De marktkapitalisatie is al x3 gegaan en dit is nog maar het begin. Investeerders in meme coins zijn experts in het spotten van dit soort buitenkansjes. Als je graag winst wilt maken met meme coins, is het belangrijk dat je zo vroeg mogelijk instapt in een nieuwe token. Zo vergroot je het uiteindelijke rendement. Neem dus snel een kijkje bij de $PEEN website.

Koop Hier $PEEN

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!