Bitcoin stijgt boven de $60k terwijl BTC ETF van Blackrock $520 miljoen instroom ziet

Deze week blijkt geweldig te zijn voor spot Bitcoin ETF’s, aangezien ze de week begonnen met een instroom van $520 miljoen op maandag en op dinsdag nog eens een sterke instroom van $577 miljoen registreerden. De enorme instroom kwam voort uit de BlackRock iShares Bitcoin ETF, die alleen al een instroom van $520 miljoen registreerde.

Spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF) registreerden op 27 februari een netto-instroom van $577 miljoen (of 10.167,5 BTC netto-instroom), volgens gegevens van BitMEX Research. Dit was de op twee na grootste instroom tot nu toe, aangezien alle negen spot Bitcoin ETF’s enorme handelsvolumes registreerden. Grayscale’s GBTC-outflow nam echter weer toe op dinsdag na te zijn gedaald tot $22,4 miljoen de dag ervoor.

BlackRock iShares Bitcoin ETF (IBIT) zag meer dan $520 miljoen, waarmee het zijn record voor de grootste instroom tot nu toe verbrak. IBIT zag ook een recordhandelsvolume van $1,3 miljard, wat het dagelijkse handelsvolume van de meeste large-cap US-aandelen overtrof. Na de laatste instroom bereikte de netto-instroom van BlackRock meer dan $6,5 miljard en sprongen de activaholdings naar meer dan 141.000 BTC.

Fidelity Bitcoin ETF (FBTC) en Ark 21Shares (ARKB) Bitcoin ETF zagen respectievelijk $126 miljoen en $5,4 miljoen. Bitwise (BITB), VanEck (HODL) en andere spot Bitcoin zagen ook aanzienlijke instromen, wat wijst op een sterke bullish sentiment onder retail- en institutionele beleggers.

Opmerkelijk genoeg zag GBTC een uitstroom van $125,6 miljoen, een toename ten opzichte van de uitstroom van $22,4 miljoen op maandag, wat de hoop op een paradigmaverschuiving tenietdoet. Bloomberg senior ETF-analist Eric Balchunas zei dat het dagelijkse handelsvolume van negen nieuwe spot Bitcoin ETF’s, behalve GBTC, voor de tweede opeenvolgende dag meer dan $2 miljard bedroeg, terwijl de BTC-prijs sterk boven de $60.000 blijft.

De Crypto Fear & Greed Index heeft vandaag een waarde bereikt van 82, het hoogste niveau in 4 jaar, met het marktsentiment momenteel in de ‘Extreme Greed’-zone. De FOMO reikt tot op Wall Street, aangezien de interesse van handelaren in BTC uiterst hoog is. Experts voorspelden dat de BTC-prijs $60.000 zou bereiken vóór de Bitcoin-halvering.

De BTC-prijs schoot omhoog naar $61.000, minder dan 15% verwijderd van de $68,6K hoog die 27 maanden geleden werd vastgesteld. Het 24-uurs laagste en hoogste zijn respectievelijk $56.219 en $61.000. Bovendien is het handelsvolume de afgelopen 24 uur licht gestegen, wat wijst op interesse onder handelaren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!