Ethereum maakt zich klaar voor enorme beweging, aldus macro-investeerder

Nu de Bitcoin koers jaarlijkse records blijft doorbreken, vragen velen zich af wanneer de rest van de cryptocurrency-markt zal volgen. Een voormalig Goldman Sachs-directeur gelooft echter dat de grootste altcoin van dit moment, Ethereum (ETH), zich opmaakt voor een enorme uitbraak.

De macro-investeerder Raoul Pal dook op het sociale mediaplatform X om aan te geven dat de Ethereum versus Bitcoin-ratio (ETH/BTC) op het punt staat boven de diagonale weerstand van een enorme wig op de weekly chart uit te breken. Hij beschreef het als volgt:

“De ETH/BTC-grafiek is een absolute knaller en klaar voor de volgende grote stap: het doorbreken van de megawig. Laten we kijken hoe het uitpakt.”

Kijkend naar zijn grafiek suggereert de handelaar dat ETH/BTC al uit een dalend kanaal is gebroken, wat wijst op een dreigende bullish trendomkering. Zijn grafiek suggereert tevens dat ETH/BTC uit een jarenlang dalend wigpatroon zou kunnen breken.

Andere analisten zijn ook bullish op Ethereum

Hoewel het lastig te voorspellen blijft wanneer de rest van de cryptomarkt zal volgen, gaven de oprichters van analyseplatform Glassnode, Jan Happel en Yann Allemann, onlangs ook aan dat ETH/BTC een plotselinge beweging naar boven heeft gemaakt, wat aangeeft dat ETH zelf en andere altcoins op het punt staan te stijgen. Ze gaven het volgende aan:

“Als ETH/BTC stijgt, stijgen altcoins. En we zijn zojuist hoger gebroken na een lange consolidatie sinds eind 2021.”

Daarnaast gaf CEO en oprichter van Morgan Creek Capital Mark Yusko tevens aan dat de Ethereum koers het niveau van $15.000 zou kunnen bereiken als Bitcoin $150.000 zou bereiken. Hij zei het onderstaande:

“Ik heb waarschijnlijk geen reden om in te gaan tegen wat al heel lang bestaat, namelijk de verhouding tussen Bitcoin en Ethereum. Vroeger was het bijna precies 10 tegen 1…

Dus laten we zeggen dat Bitcoin $150.000 bereikt… laten we zeggen dat het helemaal teruggaat naar 10-tegen-1. Dan zou dat een [Ethereum-prijs] van $15.000 zijn. Dus comfortabel ergens tussen de $10.000 en $15.000.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!