Galaxy Digital CEO waarschuwt voor mogelijke Bitcoin crash naar $42.000 – Kan Bitcoin instorten?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Bitcoin is in de afgelopen maand door veel verschillende statussen gegaan. Van een rally voorafgaand het goedkeuren van Bitcoin ETF’s, ging de token over in een crash na een groot sell-the-news event. Sindsdien is de Bitcoin koers weer aan het herstellen. Bitcoin wist onlangs zelfs de belangrijke weerstand op $50k te doorbreken. 

Veel investeerders vragen zich af wat de toekomst gaat brengen voor Bitcoin. Blijft het de constante groei doorzetten tot $100.000 of krijgen we een nieuwe Bitcoin crash? In dit artikel zullen we het nieuws en de meningen behandelen om antwoord te geven op de vraag: kan Bitcoin instorten? 

Bitcoin crash? Wat zeggen de analisten

De Bitcoin crash is iets wat de afgelopen dagen veel benoemd is door analisten. Zo heeft bekende analist Dave the Wave zijn voorspelling ook bekendgemaakt. Deze analist wist de crash van mei 2021 ook correct te voorspellen. Hij heeft hiervoor zelf het Logarithmic Growth Curve (LGC) model ontwikkeld. 

Het LGC model kan de toppen en dieptepunten van de Bitcoin cyclus voorspellen. Het filtert ook de volatiliteit op de korte termijn. Volgens Dave the Wave zou het logisch zijn als Bitcoin binnen de range van zijn LGC model blijft op de lange termijn. Hij neemt dit argument aan omdat zijn model tot op heden nog niet gebroken is. 

LGC model van Dave the Wave – bron: TradingView

Het vooruitzicht is volgens het LGC-model dus positief, maar de analist waarschuwt ook voor bear markets. In dit soort tijden kunnen er grote klappen vallen. Naarmate de marktkapitalisatie groeit worden deze klappen minder. Bij een nog grotere liquiditeit van Bitcoin, is een eventuele bear market ook dus onwaarschijnlijker.

Mogelijke Bitcoin crash niet van lange duur

De CEO van Galaxy Digital, Michael Novogratz, heeft in een recent interview met de NBC ook een uitspraak gedaan over de Bitcoin (BTC) koers. Hij verwacht echter een kleine bitcoin crash. Door deze dip zal de koers zakken naar $42.000, voordat het weer verder kan groeien. Dit heeft voornamelijk te maken met reguleringen en mogelijke marktcorrecties. 

Daarnaast legde Novogratz in het interview de nadruk op institutionele adoptie van de crypto markt. Deze gaan dan ook voornamelijk gepaard met Bitcoin ETF. Door middel van ETF’s hebben meer brokers en babyboomers toegang tot crypto. Deze twee partijen houden het grootste gedeelte van de rijkdom vast, wat nu dus naar crypto zou kunnen gaan, met een stijgen

Op het moment dat grote financiële bedrijven met hun fondsen naar crypto trekken, kan dit alleen maar positief zijn voor de koersen. Crypto zou dan wel de moeilijkheden die meekomen met regulering moeten oplossen. De markt is wel volwassen aan het worden, maar we zijn er nog niet. 

In een recent interview op live televisie heeft Tom Lee, een andere bekende crypto analist, een moedige uitspraak gedaan over Bitcoin. Hij voorspelt dat de Bitcoin koers zou kunnen groeien naar $150.000 in de komende 12 maanden. In de komende vijf jaar zou het zelfs kunnen exploderen naar $500.000.

Lee benoemt ook dat Bitcoin ETF’s cruciaal zijn voor de toekomst van Bitcoin. Ze zouden de katalysator van de groei moeten worden in de komende jaren. Hij benoemt ook dat het nu voor de normale mens ook makkelijk wordt om te investeren in crypto, wat voor een grote instroom van kapitaal zou kunnen zorgen. 

Op het moment van schrijven is de koers van Bitcoin met 1,5% gedaald in de afgelopen week. De marktkapitalisatie staat nog wel boven $1 biljoen, wat een goed teken is. De RSI staat ook nog op 70 en dat betekent dat er zeker nog ruimte is voor groei. Het lijkt er dus op de lange termijn niet op dat Bitcoin kan instorten, als we afgaan op de meningen van crypto experts. Er zou misschien een kleine dip kunnen komen door wat verkoopdruk, maar de toekomst van Bitcoin ziet er bullish uit. 

Welke altcoins gaan meeliften op Bitcoin?

Bitcoin is de bekendste cryptomunt ter wereld met een zeer hoge marktkapitalisatie. De kans is dus niet heel groot dat Bitcoin nog eens x100 in waarde stijgt op de korte termijn. Sommige investeerders zijn wel op zoek naar dit soort winsten. Dit soort investeerders kijken naar andere opties. Dit zijn bijvoorbeeld meme coins of presale crypto. Wij hebben een top 5 opgesteld van kleine crypto met ontzettend veel potentie. 

Smog ($SMOG) – Airdrop crypto met ontzettend veel potentie

Sinds begin februari heeft de Jupiter Dex een nieuwe Solana meme coin. De Smog ($SMOG) token is ontworpen om het landschap van meme coins te innoveren. De ontwikkelaars willen met deze nieuwe meme coins de successen van andere meme coins op Solana herhalen. Denk bijvoorbeeld aan Myro, Bonk en Dogwhifhat.

Het innoveren van meme coins wordt gedaan met een spannende en interessante crypto airdrop campagne. Houders van de $SMOG token kunnen hieraan meedoen, zo wordt de token ook interessant op de lange termijn. 

Houders van de $SMOG token krijgen toegang tot de ‘Dragons Court’. Dit is een verborgen community waarin gebruikers airdrop punten scoren voor het staken van $SMOG. SMOG-houders kunnen zich ook kwalificeren voor een deel van de community bounty dat door de campagne wordt gegenereerd. 

De passie voor de airdrop campagne wordt duidelijk uit de tokenomics van het project. Maar liefst 35% van de token voorraad wordt beschikbaar gesteld voor de airdrop. 50% zal ook naar marketing gaan, wat ook een groot belangrijk punt is van dit project. 

Investeerders kunnen $SMOG kopen door het verbinden van een crypto wallet die werkt op Solana. Vervolgens kan SOL, USDT of BONK gewisseld worden voor $SMOG op Jupiter Dex of Birdeye. Wij denken dat deze meme coin hard kan gaan rallyen door dit innovatieve airdrop systeem. 

Koop Hier $SMOG

Sponge V2 ($SPONGEV2) – Meme coin met potentie om x100 te gaan

Bijna iedereen in de crypto sector kent wel het succesverhaal van de Sponge token. In 2023 wist de op SpongeBob SquarePants gebaseerde meme coin zijn vroege investeerders winsten van x100 op te leveren. Het team achter de token wil dit gaan herhalen. Dit doen ze met de nieuwe en verbeterde Sponge V2 ($SPONGEV2)

Een tijdje geleden is het Stake-to-Bridge systeem met groot succes afgerond. Daarna is de token gelanceerd op Polygon. Sponge V2 blijft momenteel stijgen in populariteit. Investeerders kunnen de meme coin nu aanschaffen op Uniswap en hier zullen zeker nog andere exchanges bijkomen. Het team achter Sponge is hard aan het werk om Sponge V2 te lanceren op zoveel mogelijk exchanges. Hiervoor kun je het beste X in de gaten houden. 

Het Sponge ecosysteem heeft met de nieuwe token een mooie upgrade gekregen. Allereerst is het staken van de token een stuk verbeterd. Het nieuwe protocol berust op een dynamisch systeem voor het bepalen van de APY. De APY is afhankelijk van de hoeveelheid vastgezette tokens en de periode van staken. Momenteel staat de APY al op 245% en dit kan nog veel hoger worden.

De nieuwe Sponge V2 token heeft daarnaast extra utility gekregen. Sponge V2 wordt namelijk de native token van een nieuwe Play-to-Earn racegame. Spelers strijden in dit spel om een plek op een wereldwijde ranglijst. De leiders van deze ranglijst ontvangen beloningen in de vorm van Sponge V2. Wij verwachten dat Sponge V2 erg groot kan worden in de toekomst en heeft zeker de potentie om de eerste versie te evenaren, dan wel te overtreffen.

Koop Hier $SPONGEV2

Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) – Nieuw cloud mining protocol voor particuliere investeerders

Het minen van Bitcoin kan een erg lucratieve activiteit zijn. Tot op heden kon dit echter alleen uitgevoerd worden door grote bedrijven. Deze bedrijven hebben namelijk veel geïnvesteerd in hardware die nodig is om Bitcoin minen winstgevend te maken. Het is voor een particulier ontzettend lastig om je tussen deze ‘’mining pools’’ te zetten. De ontwikkelaars van Bitcoin Minetrix ($BTCMTX) willen hier verandering in brengen.

Bitcoin Minetrix brengt Bitcoin mining weer terug bij de particulier met hun nieuwe, innovatieve, tokenised cloud mining protocol. Dit protocol heeft alle potentie om het huidige centralisatie probleem te bestrijden. Het Stake-to-Mine mechanisme staat centraal. Het werkt als volgt: 

Gebruikers kopen $BTCMTX en die kunnen ze staken. Hiermee krijgen ze cloud mining credits. Dit zijn niet verhandelbare ERC-20 tokens die geburned kunnen worden voor ‘Bitcoin cloud mining power’. Door het staken van $BTCMTX krijgen gebruikers naast het standaard passief inkomen dus ook een aandeel in het minen van Bitcoin.

Dit innovatieve plan is niet onopgemerkt gebleven bij de crypto community. Dit kunnen we zien aan het succes van de lopende presale. Er is namelijk al meer dan $11 miljoen opgehaald voor dit project. De presale is dan ook echt bijna afgelopen dus we adviseren om snel in te stappen. 

Koop Hier $BTCMTX 

eTukTuk ($TUK) – De nieuwe duurzame crypto voor verstandige investeerders

Wil je graag investeren, maar vind je duurzaamheid en liefdadigheid ook belangrijk? Dan ben je bij eTukTuk ($TUK) aan het juiste adres! Dit project wil crypto graag combineren met duurzaamheid en liefdadigheid initiatieven. Hoe gaan ze dit allemaal voor elkaar krijgen? Wij leggen het uit:

Momenteel heersen er in de wereld een paar grote maatschappelijke problemen. De klimaatcrisis en oneerlijkheid in ontwikkelingslanden zijn hier twee van. De ontwikkelaars van de eTukTuk willen dit oplossen met het invoeren van een nieuw product, de eTukTuk.

De eTukTuk is een elektrisch voertuig. Het doel van het voertuig is het vervangen van de tuktuks in ontwikkelingslanden. Dit is het meest gebruikte voertuig in deze landen, maar het heeft een erg vervuilende tweetaktmotor. Door het vervangen van deze voertuigen wordt de uitstoot in deze landen aanzienlijk verminderd.

Het project zal ook de ontwikkeling van de oplaadinfrastructuur ondersteunen en financieren. Zo worden er nieuwe mogelijkheden en banen in deze ontwikkelingslanden gerealiseerd. De $TUK token zal hier centraal zijn. Het wordt de actieve valuta binnen de oplaadinfrastructuur. 

Investeerders kunnen hun $TUK tokens staken voor een passief inkomen, maar als het project groeit zullen ze ook extra winst ontvangen. Veel investeerders zien dit als een perfecte investering op de lange termijn. De presale gaat daarom ook ontzettend goed en er is al meer dan $1,3 miljoen opgehaald. 

Koop Hier $TUK

Scotty the AI ($SCOTTY) – Nieuwe crypto gebruikt AI om crypto-sector veiliger te maken

Binnen de technologie is kunstmatige intelligentie het gesprek van de dag. Er komen dan ontzettend veel nieuwe programma’s uit die hier gebruik van maken. De ontwikkelaars van Scotty the AI ($SCOTTY) willen AI ook naar crypto toe brengen. Ze willen blockchaintechnologie combineren met AI om investeerders te ondersteunen bij het opsporen en verhandelen van veelbelovende crypto.

Het project is ontwikkeld rondom een nieuwe meme coin. Maar dit beschrijft de token eigenlijk niet goed. De ontwikkelaars hebben namelijk een programma ontwikkeld dat is gebaseerd op het analyseren van transacties. Dit kan investeerders helpen bij het optimaliseren van hun eigen trades. Het systeem kan echter ook verdacht gedrag en frauduleuze activiteiten opsporen. 

Het programma heeft ook een eigen ecosysteem met drie verschillende features. Dit zijn de Scotty Chat, Scotty Staking en Scotty Swap. In de chat kunnen gebruikers hun ervaringen delen rondom verschillende crypto’s, hierdoor kan er een grote community groeien in het ecosysteem. 

Scotty Staking is ontworpen tegen pump-and-dump scenario’s. Het protocol biedt een passief inkomen tegen een tarief van 82,4 $SCOTTY per ETH blok. Met Scotty Swap kunnen AI gedreven tokens gewisseld worden. Hier worden de transacties geoptimaliseerd voor maximale winst. Hierdoor is $SCOTTY eigenlijk een hele functionele token. Wij verwachten dan ook dat $SCOTTY zeker veel potentie heeft. 

Koop Hier $SCOTTY

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!