Airdrops op lange termijn niet succesvol, volgens CoinGecko-onderzoek

Uit een nieuw onderzoek van het crypto-trackingsplatform CoinGecko blijkt dat airdropped tokens de neiging hebben om hun recordhoogten binnen enkele weken na de airdrop-datum te bereiken.

In een nieuw rapport keek CoinGecko naar de prijsactie van tokens die deel uitmaakten van de grootste airdrops tussen 1 januari 2020 en 20 februari 2024 om erachter te komen hoeveel dagen het duurde om recordhoogtes te behalen.

Uit dit onderzoek bleek dat 23 van de 50 munten (46%) die deel uitmaakten van het onderzoek binnen twee weken na de lancering een all-time high bereikten. De 23 munten genereerden rendementen variërend van 37% tot 425%. Het gaf het volgende aan:

“Dit suggereert dat de beste tijd om airdrop-tokens te verkopen binnen 14 dagen na ontvangst ervan kan zijn, om maximale winst te behalen.”

Van de 23 crypto-activa registreerden er 16 piekwinsten tussen dag twee en veertien na de airdrop-datum. De overige zeven bereikten recordhoogtes op de dag van de airdrop, maar konden zich daarna niet meer herstellen. Het vervolgde met:

“Dit bevestigt dat token-airdrops een effectieve marketing- of groeitactiek zijn, maar geeft ook aan dat de interesse in een specifiek token de neiging heeft te groeien na een airdrop naarmate meer mensen erover praten, en kort daarna zijn hoogtepunt bereikt en wordt weerspiegeld in de prijs van het token.”

Ondertussen bereikten de 27 resterende tokens die deel uitmaakten van het onderzoek hun piekwinsten 15 tot 581 dagen na hun airdrop-datum. Het rapport gaf aan dat gunstige marktomstandigheden en projectgroei de symbolische prijzen opdreven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!