Microsoft gaat $2,1 miljard investeren in Spaanse AI-industrie

De wereldwijde sector van kunstmatige intelligentie (AI) blijft vooruitgang boeken. Brad Smith van Microsoft heeft het plan van het bedrijf onthuld om een massieve $2,1 miljard te investeren in cloud- en AI-uitbreiding in Spanje.

De president en vicevoorzitter van het bedrijf verklaarden dat Microsoft zijn AI- en cloud-initiatieven in Spanje zal uitbreiden door de komende twee jaar $2,1 miljard te investeren. Verder benadrukt de stap van het techbedrijf verschillende aspecten naast het creëren van datacenters.

Smith voegde eraan toe dat hun intrede op de Spaanse markt de toewijding van Microsoft aan het land gedurende het hele jaar onderstreept, aan de beveiliging, ontwikkeling en de digitale revolutie van de bedrijven, overheid en mensen in Spanje.

De Spaanse premier Pedro Sánchez reageerde op de gedurfde zet van Microsoft en sprak over het vertrouwen van de techreus in de economie van het land. Sanchez voegde eraan toe dat de autoriteiten samenwerkingsmogelijkheden hebben geïdentificeerd om cybersecurity te versterken en AI in de openbare administratie te bevorderen – wat cruciaal blijft voor digitale transformatie.

De opmerkingen bevestigen Spanje als een pionier in de wereld van kunstmatige intelligentie, het bevorderen van innovaties en het prioriteren van regelgeving. Pedro Sánchez vertrouwt erop dat Microsoft groot zal profiteren van zijn investering, en zei: “De investering van Microsoft in Spanje gaat verviervoudigen.”

Ondertussen heeft de sector van kunstmatige intelligentie recentelijk gebloeid, waarbij Sam Altman’s Worldcoin, een project dat AI en crypto verbindt, enorme gebruikers aantrekt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!