Ethereum-medeoprichter verplaatst 14.300 ETH ETH naar Kraken

Een van de medeoprichters van de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH), heeft gistermiddag meer dan $38 miljoen aan ETH naar de Amerikaanse cryptobeurs Kraken verplaatst, terwijl de Ethereum koers hogere niveaus blijft opzoeken.

De transactie van Jeffrey Wilcke, één van de oorspronkelijke oprichters van Ethereum, werd voor het eerst opgemerkt door blockchain-trackingbedrijf Arkham Intelligence, waarin hij woensdagmiddag 10.000 ETH ter waarde van $27,52 miljoen naar Kraken verplaatste.

Dit is echter niet de enige transactie die Wilcke onlangs uitgevoerd heeft. Zo maakte hij afgelopen weekend ook al 4.300 ETH, ter waarde van $10,75 miljoen, over naar Kraken. Uit Etherscan-gegevens blijkt echter dat Wilcke nog steeds op een grote voorraad ETH zit, namelijk meer dan 135.000 ETH bezit ter waarde van ruim $374 miljoen.

Op het moment van schrijven handelt Ethereum voor $2.738, wat betekent dat Wilcke zijn ETH naar Kraken stuurde, precies toen het de hoogste waarde in twee jaar bereikte.

Hoewel het onduidelijk is wat Wilcke met de ETH van plan is, kunnen ze via Kraken op de open markt worden verkocht.

Vroege whale stort 39.260 ETH op Kraken

Wilcke blijkt echter niet de enige grote investeerder te zijn die besloten heeft om zijn fondsen naar Kraken te verplaatsen. Uit gegevens van cryptotracker Lookonchain is namelijk onlangs gebleken dat een vroege Ethereum-investeerder 39.260 ETH, ter waarde van $87,5 miljoen, heeft gestort op de cryptobeurs, nadat hij meer dan vijf jaar inactief was geweest.

De whale ontving tussen juni en augustus 2017 47.260 Ethereum, wat toendertijd een waarde van $11,34 miljoen had (tegen een prijs van ongeveer $240 per ETH). Het jaar daarop verkocht hij 8.000 ETH en heeft daarna nooit meer tokens verplaatst.

Als de grote investeerder echter besluit om zijn bezittingen op Kraken te verkopen, zou hij volgens Lookonchain een winst van ongeveer $78 miljoen hebben gegenereerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!