Oezbekistan geeft Binance boete voor opereren zonder licentie

Het Nationaal Agentschap voor Toekomstige Projecten (NAPP) van Oezbekistan zal via de rechtbank eisen dat de internationale crypto-exchange Binance een boete betaalt voor het opereren in het land zonder vergunning, zo schrijven lokale media onder verwijzing naar de adjunct-directeur van het agentschap, Vyacheslav Pak.

De crypto-exchange Binance, die door het Nationaal Agentschap voor Toekomstige Projecten is beboet voor het opereren in Oezbekistan zonder vergunning, weigerde te betalen, dus het bedrag zal worden teruggevorderd via de rechtbank, waarvan de beslissing zal worden gestuurd naar de jurisdictie waar de crypto-exchange is geregistreerd.

“Natuurlijk, zoals we hadden verwacht, weigerden ze te betalen. Daarom zullen we volgens de wetgeving van de Republiek Oezbekistan een overeenkomstige claim indienen bij de rechtbank, en er zal een beslissing worden genomen.”

Volgens hem zal NAPP de gerechtelijke beslissingen via officiële kanalen doorsturen voor uitvoering naar de jurisdictie waar de crypto-exchange is geregistreerd.

In januari heeft NAPP, als regelgever van de crypto-activasector, Binance een boete van 102 miljoen som opgelegd. De crypto-exchange moet nog stappen ondernemen om haar activiteiten in de republiek te licenseren.

De verkoop van cryptocurrency in het land kan alleen worden uitgevoerd via gespecialiseerde crypto-exchange die zijn gelicenseerd door NAPP. Tegelijkertijd moeten elektronische systemen voor de handel in cryptocurrency worden gehost op servers binnen het land. Vanaf 1 januari 2023 kunnen burgers en rechtspersonen in Oezbekistan transacties voor het kopen, verkopen en uitwisselen van crypto-activa uitsluitend uitvoeren via nationale dienstverleners.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!