Bitcoin koers is stabiel, maar wat staat ons nog te wachten in februari?

Allereerst willen we Fortune favours the Brave bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Discord te volgen door hier te klikken of volg hen op X door hier te drukken!

Nieuwe maand, februari… Laten we beginnen met een samenvatting. De maand januari stond in het teken van de 0.618 Fib op de macroschaal, zoals besproken in het Discord-kanaal: ⁠TA-monthly⁠. We zagen de correctie plaatsvinden zoals verwacht. Hierna was het plan om de ondersteuningszone rond +- $30k op te zoeken, wat enige tijd kostte om te doorbreken. Dus, wat staat ons te wachten?

Historische patronen als leidraad

Op dit moment vergelijk ik drie periodes, zoals aangegeven door de wit gemarkeerde zones. Wat opvalt, is dat binnen deze zones de bullmarkt support band behouden blijft, ondanks dat de prijs er kort onder duikt maar niet eronder sluit. Dit is cruciaal omdat ik niet verwacht dat we in deze cyclus voor de nabije toekomst onder de bullmarkt support band zullen blijven hangen. ‘My best guess’ is dat we ongeveer hetzelfde gaan zien als de vorige wit gemarkeerde zones.

Potentiële bewegingen en macro-economische overwegingen

Echter, als dit scenario zich niet voordoet, verwacht ik een beweging richting $32k voordat we onze opwaartse trend hervatten. Gezien de huidige economische omstandigheden in de Verenigde Staten en de Amerikaanse aandelen die recordhoogtes bereiken zoals de SPX, Nasdaq & de Dow Jones is de kans op verdere stijging op dit moment groter dan een aanzienlijke correctie. MAAR we moeten in gedachten houden dat de Verenigde Staten in een renteverhoging beleid zit en de eerste renteverlaging nog moet plaatsvinden… En een renteverlaging/rate cut is nooit goed geweest voor Amerikaanse aandelen dan wel crypto. Zolang we gepauzeerd blijven heeft crypto de meeste kans om in zijn huidige bullmarket te blijven.

Hier zijn drie voorbeelden te zien van ‘rate cuts’ / renteverlagingen:

FedWatch tool en de toekomstige renteverlagingen

Dus de grote hamvraag is voor crypto investeerders. Hoelang blijven we nog gepauzeerd? Dit blijven we uiteraard nauw in de gaten houden via FedWatch Tool. De eerste renteverlaging staat momenteel ingeprijst op 01-05-2024 maar deze schommelt vaak in verwachtingen dus niks is zeker.

Total3 en de vergelijking met vorige cycli

Total3 oftewel altcoins exc. BTC & ETH lijkt ook een copycat te maken en lijkt het alsof we op dit moment in de wit-gemarkeerde fase zitten en dat het een kwestie van tijd is voordat we in een potentiële bullmarket kunnen schieten.

Voordat we in een bullrun schoten in de vorige cycle was er alleen een retest nodig van de verlaten zone. Dus accumuleren, uitbreken, retest en boem. Go-time en als dat weer het geval zal zijn zou dat dus betekenen dat we niet heel veel lagere prijzen gaan zien deze cycle. Maar niks is zeker in crypto, als we deze zone wel breken dan is dit een potentieel kooplevel en level waar we op moeten letten. Hoe dan ook zitten we in een spannende fase die veel potentie heeft om verder te stijgen. Neem dit soort punten mee in je strategie en kijk naar de data die beschikbaar is… Wat gebeurde er in vorige cycles op dit moment? In welke omstandigheden zaten we toen? Wat gebeurde er daarna? Zit ik op dit moment goed als we in een bullrun schieten of als we nog een level naar beneden zakken?

Conclusie

Terwijl we het einde van deze analyse benaderen, staan we op een belangrijk kruispunt in de cryptovalutamarkt. De historische patronen en de huidige economische indicatoren suggereren dat we ons op een potentieel kantelpunt bevinden. De vraag die elke crypto-investeerder zich nu moet stellen is niet alleen wanneer de Fed besluit om zijn rentebeleid aan te passen, maar ook hoe de cryptovaluta-markt zal reageren op deze verandering.

Met de wit gemarkeerde zones als onze gids en de vorige cycli als onze leermeester, kunnen we anticiperen, maar nooit met absolute zekerheid voorspellen. De komende maanden zullen cruciaal zijn voor het bepalen van de richting die zowel Bitcoin als de altcoins zullen inslaan. Het potentieel voor een nieuwe bullmarkt ligt binnen onze horizon, maar zoals altijd in de wereld van crypto, is voorbereiding op alle scenario’s de sleutel tot succes.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Wil je vaker van dit soort updates ontvangen? Join dan de Discord via deze link en ontvang een week gratis! Ben je geïnteresseerd in een week gratis stuur (Santino) dan even een bericht in de Discord.

Waarom bij ons aansluiten?

📈 Actuele Marktanalyses: Van technische analyses tot fundamentele inzichten – we bieden diepgaande analyses om je te helpen beter te begrijpen wat er speelt in de crypto-markten.

💬 Interactieve Discussies: Stel vragen, deel je ideeën en leer van anderen in onze levendige discussies en Q&A-sessies.

🚀 Kansrijke Ontwikkelingen: Ontdek nieuwe altcoins, identificeer opkomende trends en vind potentiële winstgevende kansen.

📚 Educatieve Inhoud: Leer van educatieve bronnen, video-updates en begeleiding van ervaren leden om je crypto-kennis en handelsvaardigheden te verbeteren.

Ons doel is om een gemeenschap te creëren die gedreven wordt door het verlangen om te leren, te groeien en te slagen in de altijd veranderende wereld van crypto.

Sluit je vandaag nog aan bij Fortune Favors the Brave en begin je reis naar het vergroten van je crypto-winsten en het verfijnen van je handelsstrategieën. Samen verkennen we de kansen in de crypto-wereld en bouwen we aan een sterke, winstgevende toekomst. We zien je graag in onze community of volg ons op X door hier te drukken!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!