Investeerders voorspellen massale Bitcoin dump vanuit Tesla – Kan Elon Musk crypto crash ontketenen na $56 miljard verlies?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De Bitcoin koers is vandaag met -2% gedaald terwijl de markt zich zorgen maakt over een mogelijke Bitcoin dump van Tesla. Dit gebeurde nadat afgelopen dinsdag bekend werd gemaakt dat Elon Musk, de directeur van het bedrijf, een bonus van $56 miljard misliep aan het eind van een vijfjarige rechtszaak tussen Tesla en zijn aandeelhouders.

De markt verwacht dat Tesla Bitcoin kan dumpen en dat Elon Musk een crypto crash kan veroorzaken. Het is mogelijk hierdoor dat Bitcoin vandaag is gedaald naar $42.540 op het moment van schrijven.

Crypto markt vreest voor mogelijke Tesla Bitcoin dump

Elon Musk wilde zichzelf vanuit Tesla compenseren met een bedrag van $56 miljard. Aandeelhouders van Tesla vonden dit echter onterecht en stelden dat Musk en andere topfiguren van het bedrijf misbruik maakten om de directeur te bevoorrechten.

Aandeelhouders klaagden het bedrijf aan, met een vijfjarige rechtszaak als gevolg. Maar deze week, op dinsdag 30 januari, heeft Chancellor Kathaleen St. J. McCormick in Delaware toch eindelijk rechtspraak gedaan en besloten om de compensatie van $56 miljard te weigeren.

Musk reageerde op het nieuws via zijn platform X (Twitter) en zegt dat je beter niet je bedrijf in Delaware kunt vestigen, maar beter in Texas of Nevada.

Crypto investeerders maken zich echter zorgen over het feit dat Musk een compensatie van $56 miljard is misgelopen en mogelijk Bitcoin kan dumpen om kapitaal vrij te spelen.

Ondanks andere legale tegenslagen die het bedrijf heeft meegemaakt, heeft Tesla in al anderhalf jaar zijn portfolio van 9.720 BTC vastgehouden. Een Elon Musk crypto crash zou dan niet helemaal zeker plaatsvinden.

Daarnaast blijkt uit het financiële rapport van Q3 2024 dat Tesla een omzet van $25,2 miljard draaide met een winst van $2,1 miljard in dat kwartaal alleen.

Mocht de directeur van Tesla toch besluiten om (een deel van) zijn portfolio te dumpen, dan zou dit wel een grote invloed kunnen hebben op de Bitcoin koers. Op dit moment hebben 9.720 Bitcoins een waarde van ruim € 381 miljoen. Dit is echter niets in vergelijking met de winst die Tesla in een kwartaal behaalt.

Bitcoin koers analyse

De Bitcoin koers ligt vandaag op het niveau van $42.571 na een daling van -2% in de afgelopen 24 uur. Bitcoin ligt echter nog wel +6% hoger dan een week geleden, wat laat zien dat de markt standvastig is en hoop blijft houden voor de grootste cryptomunt.

In de onderstaande afbeelding is te zien hoe BTC gisteren door zijn 30-daagse moving average (geel) is gebroken, maar hier vandaag weer onder is gedoken. Deze daling is mogelijk als gevolg van de angstreactie die het nieuws van Elon Musk veroorzaakte, of van de FOMC meeting van de Federal Reserve op woensdag 31 januari.

De Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin blijft redelijk neutraal vlak onder de 52, wat signaleert dat Bitcoin redelijk momentum over heeft, maar niet overbought is. Als de markt weer kalmeert, dan zou Bitcoin weer boven zijn gele indicator uit kunnen breken en verder kunnen klimmen naar de $45.000.

Afhankelijk van of de Federal Reserve in de VS besluit de rente te verhogen, gelijk te houden of te verlagen, kan de Bitcoin koers de komende dagen stijgen of dalen. Het is daarom belangrijk om het nieuws over de Fed in de gaten te houden als je BTC of andere cryptomunten wilt traden op kortere termijn.

Welke Crypto’s Kunnen Exploderen Dit Jaar?

Los van de korte angstreacties van de markt, zijn verwachtingen hoog dat Bitcoin dit jaar erg veel waard kan worden en minstens zijn oude All Time High van bijna $69.000 kan doorbreken tegen het einde van 2024.

De hele crypto markt kan profiteren van de sterke prestatie van Bitcoin, maar nieuwe veelbelovende crypto projecten bieden de mogelijkheid voor maximale winst dit jaar. Daarom kijken we in deze sectie van het artikel naar 4 van de beste kleine cryptomunten van begin 2024.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Mine Bitcoin via staking platform

Bitcoin Minetrix kan dit jaar veel profiteren van de bullish omstandigheden rondom Bitcoin, omdat je met dit project binnenkort eenvoudig BTC kunt minen via de cloud. Met zijn innovatieve Stake-to-Mine mechanisme heeft Bitcoin Minetrix al meer dan $10 miljoen opgehaald met de presale van zijn native token, BTCMTX.

Door BTCMTX tokens te staken, verdien je passief inkomen in de vorm van mining credits en extra BTCMTX tokens. Met mining credits is het mogelijk om via de cloud Bitcoins te minen. Als je hier voor de volgende Bitcoin halving nog gebruik van maakt, dan verdien je tijdelijk 2 keer zoveel Bitcoins met mining.

Je kunt BTCMTX in de presale kopen voor een lage prijs van $0,0132 per token, maar deze prijs zal in de komende dagen verder toenemen. Na de lancering van de token is de verwachting hoog dat BTCMTX verder zal stijgen in waarde.

Door te investeren in BTCMTX zet je in op de prestatie van Bitcoin en een nieuwe token die met Bitcoin kan meeliften. Daarom is BTCMTX een erg veelbelovende cryptomunt die dit jaar voor hoge rendementen kan zorgen.

Nu Naar Bitcoin Minetrix

Sponge V2 (SPONGEV2) –  Nieuwe meme coin met explosieve potentie

Meme coins kunnen dit jaar, net als in 2023, een nieuwe golf van populariteit meemaken wanneer meer kapitaal de crypto markt binnenstroomt. Zo kan ook de nieuwe Sponge V2 token dit jaar exploderen in waarde. Deze token is een tweede versie van de eerdere zeer succesvolle token van het platform.

De Sponge V1 token maakte in 2023 een pump van x100 mee en groeide richting een market cap van $100 miljoen met meer dan 13.000 holders. Het probleem van Sponge was echter dat de utility ontbrak, waardoor de koers flink daalde toen de initiële hype voorbij was. Dit is opgelost met de Sponge V2 token, die een centrale rol gaat spelen in een nieuwe Play-to-Earn racegame.

Sponge V2 kan verdiend worden als staking reward door de Sponge V1 token te staken via de officiële website. Hierdoor verdien je passief SPONGEV2 tokens die je binnenkort in bulk kunt claimen nadat de tokens voor het eerst gelanceerd worden op de crypto markt.

Sponge V2 heeft dit jaar nog meer potentie om viraal te gaan dan Sponge V1 in 2023. Niet alleen heeft Sponge dit jaar een eigen Play-to-Earn game die veel aandacht kan trekken, maar ook kan de crypto markt dit jaar nog veel meer kapitaal aantrekken van investeerders, waardoor meme coins extra populair kunnen worden in 2024.

Nu Naar Sponge V2

Meme Kombat (MK) – Meme coin met veel utility

Een andere veelbelovende meme coin die dit jaar de show kan stelen is Meme Kombat. Meme Kombat is een virtuele arena waarin personages, gebaseerd op de bekendste meme coins, tegen elkaar zullen strijden. Hierdoor kan het project veel aandacht krijgen van communities van meme coins zoals Doge, Shiba Inu, Wojak, Pepe en Sponge.

De gevechten tussen deze virtuele meme coin personages zullen een willekeurige uitkomst hebben, waardoor het mogelijk is om op de uitkomst van deze battles te wedden met MK. Je hebt dus de kans om een behoorlijke klap geld te verdienen gebaseerd op je inzet.

Een minder riskante manier om geld te verdienen met Meme Kombat is door MK te staken, zodat je passief extra tokens verdient. MK kan tijdelijk in de presale worden gekocht voor $0,279 per stuk, waarmee het project al meer dan $7,79 miljoen heeft opgehaald.

Door vroeg te investeren in MK kun je profiteren van een project dat met zijn innovatieve concept een groot deel van de markt kan aanspreken. Het project heeft daardoor een grote kans om viraal te gaan en we verwachten daarom minimaal een x10 stijging na de lancering van de token bij een exchange.

Nu Naar Meme Kombat

eTukTuk (TUK) –  Duurzame crypto wil de wereld verbeteren

Even weer weg van de meme coins en terug naar de echte wereld. eTukTuk is een duurzaam crypto project dat met zijn nieuwe elektrische voertuigen ontwikkelingslanden wil helpen en investeerders een mogelijkheid biedt om hiermee veel geld te verdienen.

De eTukTuk is een elektrische versie van de tuktuk, een voertuig met drie wielen dat in ontwikkelingslanden in Azië en Afrika wordt gebruikt. De eTukTuk gebruikt geen fossiele brandstoffen en is efficiënter dan de traditionele benzine variant. Hierdoor zijn bestuurders goedkoper uit en helpen ze mee aan het verminderen van uitstoot. Bestuurders kunnen de eTukTuk bekostigen met de native TUK token.

Ook voor investeerders is de TUK token erg aantrekkelijk, want deze kunnen de token namelijk staken voor passief inkomen gebaseerd op de opbrengsten van het project. TUK is momenteel te koop voor $0,2625 per stuk en kan tijdens de presale gestaked worden voor extra beloningen.

eTukTuk heeft potentie om een grote invloed uit te oefenen in de tuktuk sector. Dit is bijvoorbeeld te zien aan het feit dat het project al een partnerschap heeft met de overheid van Sri Lanka. Daardoor lijkt het langetermijnsucces van het project verzekerd. Dit maakt vroeg investeren in het project nog interessanter. Ga dus snel naar de website en doe mee aan de presale. 

Nu Naar eTukTuk

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!