Welke altcoin gaat exploderen? Cardano en Solana koers leiden marktherstel na liquidatie $83 mln BTC

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Bitcoin heeft na de toezegging van Bitcoin ETF’s op 11 januari een paar turbulente weken achter de rug. Grote vermogensbeheerders zoals Greyscale hebben op het hoogtepunt ongekende hoeveelheden Bitcoin verkocht. Hierdoor kwam er een grote verkoopdruk op Bitcoin, wat vervolgens in een dip resulteerde.

Sommige analisten zien dit als de perfecte kans om in te stappen in Bitcoin, maar er is ook een groot front dat beweert dat investeerders ergens anders moeten gaan kijken: de altcoins. Sommige altcoins presteren namelijk erg goed onder alle chaos. Investeerders vragen zich dan ook af welke altcoins gaan exploderen de komende periode. Daarom zullen we in dit artikel de beste opties geven van dit moment.

De Bitcoin koers

Na de turbulente aanloop naar de eerste spot Bitcoin ETF goedkeuringen kalmeerde de bekende Bitcoin koers rond de $43.000. Dat veranderde echter afgelopen weekend toen de activa begon aan een geleidelijke daling, waardoor de koers op maandag naar $ 40.000 daalde.  

Dit was echter alleen nog maar het begin, want de Bitcoin koers zakte vervolgens naar het laagste punt in zeven weken op $38.500. Dit is een opmerkelijke daling sinds de piek van $49.000 die werd behaald op 11 januari, de dag dat de Bitcoin ETF’s de Amerikaanse beurzen bereikten. 

Experts suggereren dat er een verband zit tussen de daling van Bitcoin en de aflossingen van GBTC door de failliete crypto beurs FTX. De waarde van FTX’s GBTC-holding werd toen gewaardeerd op ongeveer $1 miljard.

FTX had aandelen in vijf Grayscale trusts in een brokerage account bij ED&F Man Capital markets, dat nu bekend staat als Marex Capital Marketc inc. Marex heeft geweigerd om commentaar te leveren op de situatie. Galaxy Digital, een crypto trading specialist die helpt bij de verkoop van activa uit de boedel van FTX, weigerde ook commentaar te geven. 

Koersdaling Bitcoin leidt tot $83M aan liquidaties

De speculaties rondom Bitcoin hebben veel onzekerheid veroorzaakt. Dit heeft geleid tot een stortvloed van liquidaties voor een totaalbedrag van $83 miljoen in de futuresmarkt. 

Analisten schrijven deze daling toe aan verschillende factoren. Een daarvan is de recente goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de SEC. Handelaren grepen de kans om winst te maken en begonnen aan een sell-off, die de neerwaartse trend verder aanwakkerde. 

Veel altcoins hebben hierdoor ook pijn geleden, maar het lijkt de afgelopen dagen weer anders. SOL is bijvoorbeeld met meer dan 8% gestegen en het wordt nu verhandeld boven $85. AVAX is met dubbele cijfers gestegen en staat op $30. Polkadot (7%), ICP (8%), SHIB (5%) en ATOM (6%) staan ook goed in het groen.

De meeste low- en mid-cap altcoins laten nog indrukwekkendere stijgingen zien, zoals APT (11%), TIA (14%), STX (15%) en INJ (10%).

Veel investeerders vragen zich nu dus al welke altcoin gaat exploderen onder de chaos rondom Bitcoin. Wij denken dat de Cardano koers samen met de Solana koers erg veel kan doen om de markt te herstellen. 

Cryptocurrency Markt Overzicht. Bron: Quantify Crypto

Cardano (ADA) komt tevoorschijn in het midden van de marktdaling

De gehele cryptomarkt voelt tegenwoordig een sterke tegenwind. Ook de Cardano koers heeft het lastig, maar het Cardano (ADA) onderscheidt zich wel door een golf van activiteit. Het overtreft zelfs grote spelers zoals Ethereum. Het heeft een bruisende GitHub en een divers ecosysteem dat 9,45 miljoen projecten en 6332 unieke tokens bevat.

Onze Cardano koers verwachting is redelijk positief gestemd. ADA wordt momenteel verhandeld tussen de range van $0,418 tot $0,724. De 10-daags moving average van $0,504 en de 100-daags moving average van $0,452 stabiliseren de Cardano koers goed. Ondanks de huidige uitdagingen op de markt, positioneert Cardano zich met zijn innovatieve kracht als een token met mogelijk veel groei op de korte en lange termijn. Het trekt aandacht door zijn vooral niet aflatende vooruitgang. 

Solana koers maakt veelbelovende bewegingen

Solana is een van de leiders in deze crypto bull market. Na de consolidatie sinds de piek van $126 op eerste kerstdag, komt de grootste concurrent van Ethereum dichter bij een uitbraak. $SOL staat momenteel namelijk tegen de top van de consolidatie driehoek. Het heeft zodoende momenteel te maken met een weerstand die eerst een steunniveau was. De Solana koers zal deze obstakels moeten overwinnen voordat het verder kan stijgen. 

Bron: TradingView

Solana staat momenteel op de vijfde plaats in de totale marktkapitalisatie. Daarmee staat het net Binance Coin (BNB) en Tether (USDT), maar het heeft zijn blik gericht op Ethereum voor de tweede plaats. Ethereum was de afgelopen jaren de beste layer-1 blockchain, alleen de huidige markt zou daar weleens verandering in kunnen brengen. 

Alternatieven met veel potentie

Investeerders zijn momenteel erg verdeeld qua meningen. Sommigen zien de huidige dip van Bitcoin als perfecte kans om in te stappen. Anderen gaan nu inzetten op andere cryptomunten met toekomst op de korte termijn. Wij hebben drie zeer veelbelovende opties gevonden die we hieronder verder zullen toelichten.  

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Bitcoin mining voor de particulier

Bitcoin blijft de populairste crypto en zal waarschijnlijk weer stijgen tijdens de aankomende Bitcoin halving. Het nu minen van Bitcoin kan daarom een lucratieve activiteit zijn. Tot voor kort was Bitcoin mining uitsluitend winstgevend voor grote bedrijven. Hier brengt Bitcoin Minetrix echter verandering in.

Het project wil namelijk door middel van een Stake-to-Mine systeem het minen van Bitcoin weer terugbrengen naar de particulier. Dit werkt als volgt:

Gebruikers kunnen BTCMTX tokens kopen en staken om cloud mining credits te verdienen. Dit zijn niet verhandelbare ERC-20 tokens, die geburned kunnen worden voor ‘Bitcoin cloud mining power’. Door de BTCMTX tokens te staken kun je dus effectief Bitcoin minen en op meerdere manieren geld verdienen.

Het project zit momenteel nog in de presale, waar $BTCMTX token gekocht kunnen worden voor $0,012. Er is al wel meer dan $9 miljoen opgehaald van het doel van $10 miljoen. Dit betekent de presale waarschijnlijk niet heel lang meer zal duren. Grijp dus nu je kans voordat de token gelist wordt bij een exchange en de koers flink gaat stijgen.

Nu $BTCMTX Token Kopen

Sponge V2 (SPONGEV2) – Een herhaling van een bekend succesverhaal

Menig investeerders is wel bekend met Sponge, de op Spongebob gebaseerde meme coin heeft in 2023 tot wel 100x winsten opgeleverd. Het team van Sponge wil dit succes gaan herhalen met de nieuwe en verbeterde: Sponge V2 ($SPONGEV2).

De token is verkrijgbaar via een Stake-to-Bridge systeem. In dit systeem dien je Sponge V1 tokens te kopen en te staken. In ruil daarvoor ontvang je voor dezelfde waarde Sponge V2 tokens. De V1 tokens zullen permanent worden gelocked, maar je ontvangt wel nog vier jaar lang een APY van minimaal 40%. Inmiddels is er al meer dan $5 miljoen aan V1 tokens gestaked. 

Het team wil deze tweede versie ook verbeteren door iets te bieden wat de eerste token niet had: utility. De token zal namelijk de native token worden van een Play-to-Earn racegame. Een deel van de opbrengsten van het project zal naar de ontwikkeling van deze game gaan.

Nu $SPONGEV2 Kopen

Meme Kombat (MK) – Meme coin met een gedachte

Meme coins staan erom bekend dat ze alleen goed presteren als er veel steun is vanuit de community. Dit gaat vaak om bekendheid op social media doordat crypto-influencers de munt promoten. Meme Kombat ($MK) wil dit stigma doorbreken. Het team achter dit project heeft zich uitgesloofd om de token ontzettend veel utility te geven. 

Ze hebben dit gedaan met twee functies te ontwikkelen op hun platform. Allereerst hebben ze de Meme Kombat Arena ontworpen. Hier gaan verschillende meme coin personages, zoals Sponge, Pepe en Shib, de strijd met elkaar aan. Gebruikers kunnen vervolgens weddenschappen plaatsen op deze gevechten met hun $MK tokens. De gewonnen tokens kunnen gebruikt worden om opnieuw te wedden, te verzilveren aan een exchange of om te staken. 

$MK tokens kunnen namelijk gestaked worden in de staking pool met een huidige APY van ruim 150%. Investeerders kunnen $MK zelfs al staken terwijl de presale nog loopt. De token is momenteel ook alleen nog maar verkrijgbaar in de presale. Het doel van $8 miljoen is al wel bijna gehaald, dus we adviseren om snel te handelen.

Nu $MK Token Kopen

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!