Studie toont stijging van 52% in crypto-ontwikkelaars sinds 2018

De afgelopen vijf jaar is het aantal gevestigde crypto-ontwikkelaars met meer dan 2 jaar ervaring in crypto gegroeid met een jaarlijks percentage van 52%. Volgens de bevindingen van een studie maken gevestigde ontwikkelaars (2+ jaar) samen met opkomende ontwikkelaars gemiddeld drie keer meer code commits dan nieuwkomers.

Bijdragen van ervaren ontwikkelaars

Volgens het Crypto Developer-rapport van Electric Capital uit 2023 is het aantal actieve, gevestigde ontwikkelaars, ofwel diegenen met meer dan 2 jaar ervaring in crypto-gerelateerde projecten, in de afgelopen 5 jaar gegroeid met een jaarlijks percentage van 52%. Deze groei werd bereikt ondanks de daling van 24% in het totale aantal actieve ontwikkelaars van 29.611 in december 2022 tot 22.411 in december 2023.

De rapportdata laten ook zien dat het aantal ervaren ontwikkelaars (1+ jaar) met 16% is gegroeid, van 12.158 in december 2022 tot 14.083 in december 2023. Hierdoor vormden zij 63% van alle maandelijks actieve ontwikkelaars. In tegenstelling, het aantal ontwikkelaars dat minder dan een jaar aan crypto-gerelateerde projecten werkte, daalde met 52% op jaarbasis.

Ondertussen benadrukte het team van Electric Capital in het studierapport ook het belang van de bijdragen van ervaren ontwikkelaars door hun onevenredig grote aandeel in gecreëerde code te onthullen.

“75% van de code wordt gecreëerd door ontwikkelaars in crypto [met] 1+ jaar. Ontwikkelaars die langer dan een jaar in crypto werken, committen consistenter dan nieuwkomers,” onthulde het rapport.

Gevestigde ontwikkelaars leiden de groep

Het rapport voegde ook toe dat gevestigde ontwikkelaars (2+ jaar) samen met opkomende ontwikkelaars gemiddeld drie keer meer code commits maken dan nieuwkomers.

Wat betreft de fluctuerende aantallen ontwikkelaars, wijt het Crypto Developer-rapport deze veranderingen aan nieuwkomers die worden aangetrokken door de stijging van de prijzen van crypto-activa. Deze bewering wordt ondersteund door gegevens die suggereren dat in 2022 meer dan 6.500 nieuwkomers per maand zich bij crypto voegden. Dit fenomeen gebeurde pas nadat de netwerkwaaide van crypto een historisch hoogtepunt bereikte in november 2021.

Met betrekking tot de geografische spreiding van ontwikkelaars toont het rapport aan dat de Verenigde Staten “sinds 2018 14% van hun ontwikkelaarsaandeel hebben verloren en nu slechts 26% van de crypto-ontwikkelaars uitmaken.” In totaal vertegenwoordigt Noord-Amerika nu slechts 28% van de ontwikkelaars. Daarentegen hebben Zuid-Azië, Latijns-Amerika, Oost-Europa, West-Afrika en Zuid-Europa hun aandeel in ontwikkelaars met meer dan 20% zien groeien sinds 2018.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!