Bekende crypto expert waarschuwt: BTC koers correctie op komst, zijn deze opkomende crypto’s een alternatief voor Bitcoin en kan Bitcoin instorten?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Crypto expert Jason Pizzino vertelde zijn volgers onlangs dat Bitcoin het ‘Gann 50% retracement’ niveau respecteerde onder de $42.230 en dat BTC hierdoor mogelijk verdere dalingen kan gaan ondervinden. Kan Bitcoin instorten op de korte termijn? En welke crypto’s zouden in dit geval een goed alternatief kunnen zijn?

Bron: Jason Pizzino op X

Jason Pizzino is een bekende crypto analist en crypto expert die bijna 100.000 volgers heeft op X. Hij wordt door velen in de gaten gehouden vanwege zijn analyses van de Bitcoin koers. Pizzino deelde zijn volgers onlangs het nieuws dat Bitcoin het Gann 50% retracementniveau respecteert nadat het de week afsloot onder de $42.230, een indicator die gebruikt wordt om de belangrijke ondersteuning en weerstandsniveaus te herkennen. 

Een week eerder waarschuwde Pizzino zijn volgers al toen hij aangaf dat BTC in 2016 en 2019 ook al het Gann 50% retracementniveau respecteerde nadat het initieel wist te stijgen vanuit zijn dieptepunten. Hij stelde dat de geschiedenis zich nu kon gaan herhalen. In een grafiek die hij deelde was te zien dat BTC ongeveer 70% daalde nadat het in 2019 tot aan de 50% Gann retracementniveau wist te stijgen. Dit heeft ervoor gezorgd dat investeerders zich zorgen zijn gaan maken over de toekomst van de Bitcoin koers. Gaan de evenementen van 2016 en 2019 zich opnieuw herhalen of weet Bitcoin te profiteren van de spot Bitcoin ETF goedkeuring en kan het zijn weg omhoog zetten?

Technische analyse van de Bitcoin koers

Bitcoin bevindt zich op het moment van schrijven rond het $42.600 niveau en is nu over de afgelopen 30 dagen slechts enkele procenten gestegen. Ondanks dat de goedkeuring van een Spot ETF voor het nodige enthousiasme zorgde, is hier nu al weinig meer van terug te zien in de grafiek van de BTC koers. Als er gekeken wordt naar de technische indicatoren is het oordeel over het toekomstige presteren van BTC gemixt. Het MACD histogram geeft een verkoopsignaal af met een waarde van 87 terwijl de RSI zich in neutraal gebied bevindt met een waarde van 47.

Tegelijkertijd bevindt de BTC koers zich onder de 10-daagse en 30-daagse exponential moving averages. Dit betekent dat het mogelijk moeilijk kan gaan worden voor de Bitcoin koers op de korte termijn. Tegelijkertijd bevindt de koers van BTC zich echter wel boven de 50-daagse en 100-daagse EMAs. Op basis van deze indicatoren is het dus moeilijk te zeggen hoe de toekomst van BTC eruit gaat zien, de koers kan mogelijk gaan stijgen op de lange termijn, maar zal op de korte termijn genoegen moeten nemen met eventuele correcties. 

Met de bevindingen van Pizzino en de huidige technische analyse van BTC lijkt het erop dat investeerders er goed aan zullen doen om hun portfolio te diversifiëren met andere altcoins die op de korte en lange termijn wel in staat zijn om gigantische winsten te genereren. Een van de beste soort altcoins die op de korte termijn aanzienlijke winsten kunnen genereren zijn presale tokens. Doordat deze tokens zich nog in zijn presale fases bevinden hebben ze een erg lage market cap en de tokens zijn bijna altijd voor gereduceerde prijzen op te halen. 

Op het moment dat je investeert in de juiste presale token kun je gemakkelijk tientallen keren je investering terugverdienen op het moment dat ze gelist worden op exchanges. Hieronder bespreken we daarom een drietal van de beste presale tokens, deze opkomende crypto’s kunnen een uitstekend alternatief voor Bitcoin vormen. 

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Veelbelovende opkomende crypto

Bitcoin Minetrix is een van de opkomende crypto’s die een goed alternatief kan vormen voor Bitcoin. Als investeerder van Bitcoin Minetrix kun je profiteren van eventuele stijgingen van Bitcoin, maar zul je geen risico’s lopen op het moment dat de Bitcoin koers zakt in waarde. Bitcoin Minetrix is namelijk een mining platform die gebruikers in staat stelt om efficiënt Bitcoin te minen. 

De mining markt is een markt waar het erg moeilijk is voor particuliere investeerders om toe te treden vanwege de hoge instapkosten die komen kijken bij het aanschaffen van de geavanceerde apparatuur en technologie expertise. Daarbij moeten ook de energiekosten niet vergeten worden.  Met de introductie van Bitcoin Minetrix wordt hier echter verandering in aangebracht, aangezien dit platform het mogelijk maakt voor particulieren om online te minen met behulp van de BTCMTX token. 

Gebruikers kunnen de BTCMTX token staken en krijgen hier als beloning cloud mining credits voor. Deze cloud mining credits kunnen vervolgens gebruikt worden om Bitcoin te minen. Hierdoor is er sprake van een uniek Stake-to-Mine mechanisme. Tijdens de presale zijn gebruikers ook in staat om de BTCMTX tokens al te staken in ruil voor een APY van 75%.  

De BTCMTX token heeft dus een unieke utility en zal naar verwachting hard kunnen gaan stijgen in waarde op het moment dat de token gelist wordt op exchanges. BCMTX tokens zijn op dit moment te koop in de presale voor een aantrekkelijke prijs van $0,0129 per token. 

Deze prijs zal echter blijven toenemen en in de volgende fase zal de prijs per token stijgen naar $0,0130. Investeerders zullen er snel bij moeten zijn om voor een lage prijs in te stappen van dit unieke project. De presale heeft al bijna $9 miljoen opgehaald, wat een teken is dat investeerders onder de indruk zijn van het concept van Bitcoin Minetrix. 

Nu naar Bitcoin Minetrix

Sponge V2 (SPONGEV2) – Uitstekend alternatief voor Bitcoin

Sponge is een meme coin die in 2023 al een gigantische stijging door wist te maken en een market cap wist te bereiken van boven de $100 miljoen. Nu, bijna een jaar later, staat het platform voor een nieuwe grote stap met de introductie van de Sponge V2 token. Een opvolger van de originele Sponge token, maar met een twist: Sponge V2 heeft daadwerkelijk utility. 

Tijdens zijn piek had Sponge meer dan 13.000 verschillende houders en was het een van de populairste en grootste meme coins binnen de crypto markt. Sponge V2 moet dit succes opnieuw gaan herhalen en gaat de grotere en betere versie worden van Sponge. Sponge V2 gaat gebruikt worden voor Play-to-Earn games die ontwikkeld zullen worden na de listing van de token. 

Met de V2 versie zijn investeerders dus opnieuw in staat om aan boord te stappen van een project dat aanzienlijke stijgingen kan doormaken, ideaal dus voor de trader die de initiële stijging van de originele Sponge gemist heeft. Gebruikers kunnen Sponge V1 nu staken om in aanmerking te komen voor Sponge V2 tokens. Daarnaast kun je Sponge tokens ook direct kopen en staken via de Sponge website. Op het moment dat de token gelanceerd wordt zul je deze meteen kunnen claimen. 

Nu naar Sponge V2

Meme Kombat (MK) – Meme coin met veel potentie 

Meme Kombat is een gloednieuwe meme coin die op het punt staat om de crypto markt op de kop te zetten. Dit komt doordat het project meerdere manieren biedt om zijn investeerders een passief inkomen te laten verdienen. Meme Kombat heeft een Battle Arena ontwikkeld waar de personages van de populairste meme coins het tegen elkaar op gaan nemen. Denk hierbij aan Pepe the Frog, Shiba Inu en Spongebob van Sponge. 

Doordat het platform karakters gebruikt van bekende meme coins spreekt het meteen een erg groot publiek aan die deze tokens ondersteunen en natuurlijk willen zien hoe ze zullen gaan presteren in de Battle Arena. Gebruikers kunnen vervolgens wedden op de uitkomsten van deze gevechten en zo gemakkelijk een extra inkomen verdienen. Alle gevechten in deze Battle Arena zullen ontwikkeld worden met behulp van AI technologie en zijn hierdoor altijd eerlijk, maar ook spannend. 

Naast dat gebruikers kunnen wedden op de gevechten uit de battle arena zijn ze ook in staat om de native token van het platform, MK, te staken. Op deze manier kunnen ze gemakkelijk een passief inkomen verdienen en op dit moment bedraagt de APY zelfs 136%. 

Meme Kombat bevindt zich op dit moment in het midden van de populaire presale van zijn native MK token. Op dit moment is er al meer dan $6,9 miljoen opgehaald, een bevestiging van de interesse die er is voor dit project.  MK tokens zijn op dit moment te koop voor $0,279 per token, maar de kans is groot dat deze token aanzienlijk zal stijgen in waarde op het moment dat die gelist wordt op exchanges. 

Nu naar Meme Kombat

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!