Is crypto crash na ETF lancering voorbij? Gaat Bitcoin stijgen en kan de bekendste crypto nieuwe ATH neerzetten?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Lange tijd werd gedacht dat de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF door de SEC voor een ongekende crypto rally zou zorgen. In plaats van de verwachte groei zagen we na de lancering van de veelgevraagde beursproducten ineens een crypto crash. Bitcoin en enkele andere bekende cryptomunten daalden stevig in waarde. Gaat Bitcoin alsnog stijgen naar een nieuwe ATH, of breekt een nieuwe crypto winter aan?

De onverwachte val van BTC

De Bitcoin koers verwachting was in aanloop naar 10 januari, de dag dat spot Bitcoin ETF’s door de SEC goedgekeurd werden, buitengewoon bullish. BTC werd een lange tijd tussen de $40.000 en $45.000 verhandeld, maar brak rond 6 januari door in de hogere regionen. Met een waarde van ver boven de $46.000 hadden alle bulls zich gepositioneerd voor een enorme explosie.

De explosie bleek echter een implosie. Hoewel de Bitcoin ETF’s, waarvan de handel op vrijdag startte, helemaal geen onpopulaire producten bleken (sterker nog, al op dag 1 was er sprake van een trading volume van $4,5 miljard), daalde de waarde van de token sterk. Dit had er vooral mee te maken dat enkele whales grote partijen Bitcoin op de markt zetten.

Andere investeerders zagen dat de verwachte winst door Bitcoin ETF’s uitbleef en vreesden dat het om een ‘sell the news’ gebeurtenis zou gaan. Daarom besloten ze hun tokens snel te dumpen waardoor de koers verder daalde. Pas bij $42.000 kon de Bitcoin koers support vinden.

Voorspelling voor de toekomst: Gaat Bitcoin stijgen?

Veel media spraken met een zekere vorm van leedvermaak over een ‘gigantische crypto crash’ of een ‘enorm verlies’ voor de token. Wie echter realistisch naar het plaatje kijkt, ziet dat BTC nog steeds 43% hoger staat ten opzichte van een kwartaal geleden. In september stond de BTC immers nog rond $26.000. Aangezien de bullish markt van de afgelopen periode grotendeels is veroorzaakt door bullish nieuws omtrent Bitcoin ETF’s, kan gezegd worden dat de token alsnog profiteert van de komst van deze beursproducten.

Ook mag niet vergeten worden dat de komst van Bitcoin ETF’s wel degelijk zorgt voor een instroom van gigantische sommen nieuw geld. Al voor het weekend stroomde onder invloed van de ETF’s meer dan $600 miljoen richting Bitcoin.

De voorspellingen van analisten hoeven niet bij het grofvuil gezet te worden wanneer het één weekendje minder gaat met de bekendste crypto. Met het oog op de recente data vond Michaël van de Poppe, de bekende Nederlandse crypto-goeroe, het niet onverstandig om een tweet de wereld in te slingeren waarin hij aankondigde dat naar zijn idee de token nog steeds $300.000 kan halen.

Ook Samson Mow blijft enthousiast over de mogelijkheden. Hij voorziet binnen enkele weken een sprong naar de $1 miljoen per block, mede onder invloed van ETF’s en de Bitcoin halving.

Herinvesteringen zorgen voor groei

Hoewel met name de stelling van Mow wel heel enthousiast lijkt, is het goed mogelijk dat Bitcoin en de bekendste crypto op de korte termijn weer gaan stijgen. De ETF’s zijn goed ontvangen, nieuw geld stroomt binnen en investeerders die hun winst hebben gepakt zullen deze ongetwijfeld weer gaan herinvesteren.

Herinvesteringen zullen ongetwijfeld terechtkomen bij de bekendste crypto, maar veel slimme investeerders kijken ook al met een schuin oog naar enkele veelbelovende nieuwe cryptomunten. Drie tokens lijken met het oog op de toekomst op een ideale plek te verkeren om vroege investeerders enorme winsten te schenken. Om welke tokens gaat het, en wat maakt juist deze nieuwe coins zo bijzonder?

1. Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Revolutionaire Mining Token

De Nederlandse crypto analist Elroy Ryon was in november een van de eerste Nederlandse investeerders die op de hoogte waren van het Bitcoin Minetrix project. Zijn enthousiasme van toen bleek meer dan terecht te zijn, nu de presale van deze token bijna op zijn einde loopt. Meer dan $8,4 miljoen werd al opgehaald voor deze bijzondere token.

https://www.youtube.com/watch?v=5 uSa maRKT

Wat veel investeerders aanspreekt aan Bitcoin Minetrix (BTCMTX) is het feit dat deze token beschikt over een revolutionair stake-to-mine mechanisme. Door de tokens vast te zetten in een smart staking contract krijg je naar Minetrix tokens ook mining credits uitgekeerd. Met deze credits krijg je toegang tot de cloud mine van Bitcoin Minetrix, waar je Bitcoin uitgekeerd krijgt in ruil voor je aanwezigheid.

De enige toegang tot deze transparante, veilige en gedecentraliseerde cloud mine is door het kopen en staken van Minetrix tokens – het spreekt voor zich dat de waarde van de tokens zal toenemen naarmate meer mensen toegang willen tot deze Bitcoin mine. Met het oog op de bullish verwachtingen rondom Bitcoin is het heel verleidelijk om nu in Bitcoin Minetrix te investeren.

Momenteel zijn tokens nog te koop voor $0,0128. Eenmaal op de exchanges kan deze prijs snel stijgen, waardoor het aan te raden valt om de token zo snel mogelijk aan te schaffen.

Nu naar Bitcoin Minetrix

2. Sponge V2 (SPONGEV2) – Nieuwe Kans op x100

Tijdens de crypto crash van 2023 wist de meme coin $SPONGE grote winsten neer te zetten. De market cap van Sponge steeg van $1 miljoen naar $100 miljoen en sommige investeerders liepen met x100 winsten de deur uit.

In een poging dit eerdere succes te overtreffen heeft het team achter de originele Sponge token nu Sponge V2 bedacht. Dit is een meme coin die in veel lijkt op het origineel, maar wel ‘bigger and better’ is dan de eerdere token.

Zo kent Sponge V2 een veel grotere market cap bij de lancering, een eigen Play-to-Earn game en een grote community. Dit moet ervoor zorgen dat bij de lancering van de token deze wederom de potentie heeft om een enorme stijging te laten zien. Investeerders die de eerste keer Sponge hebben misgelopen, krijgen met deze vernieuwde token nog eens kans op x100.

SPONGEV2 maakt gebruik van een Stake-to-Bridge programma. Het is de bedoeling dat je Sponge (V1) tokens koopt, en deze op de website van Sponge in een smart staking contract stopt. Je tokens worden automatisch omgezet naar Sponge V2 tokens. Als staker krijg je bovendien een fraaie APY, wat het extra verstandig maakt om nu in deze token te investeren.

Nu naar Sponge V2

3. Meme Kombat – Meme Crypto met AI wedplatform

Ook de meme coin Meme Kombat weet de aandacht van investeerders te trekken tijdens de crypto presale. Deze token combineert als verdienmodel de aantrekkelijke wereld van bekende crypto memes met de mogelijkheid om flink geld te verdienen.


Naast de hoge yield die je als staker kunt krijgen, zul je op Meme Kombat namelijk ook de mogelijkheid hebben om in te zetten op de uitkomst van AI-gestuurde gevechten tussen meme crypto figuren. Door de uitslag van een vuistgevecht tussen Pepe the Frog en Floki goed te voorspellen, kun je zodoende extra winst genereren.

Het is de bedoeling dat het platform steeds verder groeit en uitbreidt, waardoor de gevechten steeds meer nieuwe spelers zullen trekken. Daarmee kan ook de waarde van de Meme Kombat token flink stijgen. Hiervan kun jij als vroege investeerders weer van profiteren door je tokens tijdens de presale aan te schaffen.

Momenteel kosten tokens slechts $0,279. Dit is wellicht de laagste prijs die je ooit voor deze tokens zult betalen. In de huidige fase is al meer dan $6,8 miljoen opgehaald, waardoor de doelstelling ($8 miljoen) snel dichterbij komt. Het kan dus verstandig zijn om nu al in deze veelbelovende token te investeren.

Nu naar Meme Kombat

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!