Solana vs. Ethereum: SOL koers daalt naar $90 en dip naar $2k voorspelt voor ETH – Welke bekende altcoin is de beste crypto investering?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Solana vs. Ethereum is een constant terugkerend thema binnen de cryptowereld. Beide chains en hun native token vissen in dezelfde vijver, waardoor ze gedoemd zijn altijd met elkaar de concurrentie aan te gaan. 

In 2024 zouden grote veranderingen in de koers van beide tokens plaats kunnen vinden, mede onder invloed van de altcoins die op de verschillende chains verschijnen. Wat is de situatie nu voor beide altcoins, en wat is de beste crypto investering voor de toekomst?

Solana (SOL) – Kleine correctie na enorme stijging

Wie in oktober 2023 Solana kocht, heeft zomaar een van de beste crypto-investeringen van het afgelopen kwartaal gedaan. De token begon de herfstmaand op een waarde van $21, maar steeg onder invloed van een algehele bull market snel. Op eerste kerstdag werd een waarde van $121 gehaald, wat voorlopig de hoogste score is. De afgelopen dagen daalde de waarde echter. Dit is echter vergelijkbaar met kleine correcties die vaker voorkomen na dergelijke stijgingen.

In de vroege ochtend (04:00) van 8 januari leek de waarde van de token snel door haar hoeven te zakken, maar rond de $85 kon support worden gevonden. Snel daarna steeg de waarde van de token naar de $90, van waaruit pogingen werden gewaagd om de token weer bullish te maken. Het zal in de komende dagen duidelijk moeten worden of hiermee een einde aan de correctie is gekomen

Ethereum (ETH) – Waar ligt de support?

Tijdens de bull market eind 2023 wist Ethereum niet dezelfde significante stijging neer te zetten als Solana. Over de afgelopen 6 maanden werd een groei van zo’n 20% neergezet, terwijl Solana in diezelfde periode met 325% steeg.

Ethereum trade met ups and downs, waarbij een waarde van $2400 al de gehele maand een resistance blijkt waar niet tegenop te boksen valt. Aan de andere kant is de ondergrens, $2000, al sinds 22 november niet meer overschreden. Veel traders vragen zich dan ook af of dit wel een echte support zal blijken, mochten de bullish sentimenten bearish worden. De Ethereum koers verwachting zit zodoende nogal ‘in limbo’. 

Solana vs. Ethereum – De fout van ETH

In het narratief van de strijd tussen Solana en Ethereum wordt constant gewag gemaakt van zogenaamde ‘flippenings’. Dit zijn onderdelen waarop de ene token (Solana) op een bepaald onderdeel de leidende positie van de ander (Ethereum) overneemt. Zo werd Solana onlangs het grootste smart contracts platform gekeken naar wekelijkse overschrijvingen van stablecoins en was in december 2023 Solana de meest gebruikte blockchain voor Decentralized Exchanges (DEX). Dit zijn twee posities die tot voor kort stevig in handen van Ethereum waren.

Waarom Ethereum toe moet geven aan haar concurrent? Volgens Qiao Wang, die op X meer dan 133.000 volgers heeft, is de reden simpel: marketing. Wang betoogt dat het doel en het nut van Solana duidelijk is: ‘’De snelste en goedkoopste chain”. Een dergelijke vorm van duidelijkheid trekt veel investeerders, ontwikkelaars en ontwerpers aan.

Ethereum daarentegen maakt een grote fout op het gebied van marketing, omdat de blockchain geen helder verhaal heeft. Vitalik Buterin en zijn team komen steeds met nieuwe roadmaps vol buzzwords, meer jargon, en onbegrijpelijke technische oplossingen, die alleen experts nog kunnen volgen, zo stelt Wang. Voor kleine projectteams met een beperkt budget is het mede daarom veel verleidelijker om van de Solana chain gebruik te maken.

De beste crypto – Verschil op layer-2 netwerken?

Welke van de twee bekende altcoin op de korte termijn de beste crypto investering is, zal de toekomst moeten uitwijzen. Beide netwerken hebben hun sterke en mindere punten. De flippening van verschillende onderdelen zorgt ervoor dat Solana de wind meer in de zeilen lijkt te hebben dan Ethereum.

Desondanks is het verschil en formaat tussen beide chains nog wel gigantisch – en dit komt onder meer tot uitdrukking in de market cap van beide tokens ($271 miljard om $40 miljard). De focus van Ethereum op layer-2 netwerken zorgt ervoor dat veel nieuwe cryptomunten met de potentie om flink te stijgen op het netwerk van ETH verschijnen. Daarbij trekken momenteel met name Bitcoin Minetrix, SpongeV2 en Meme Kombat de aandacht.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Revolutie in de cloud mining wereld

De nieuwe Bitcoin Minetrix token, een nieuwe crypto investering die nu nog in haar presale fase zit, weet de aandacht van investeerders en analisten te trekken. Deze layer-2 token op het netwerk van Ethereum beschikt namelijk over een revolutionair stake-to-mine mechanisme.

Door Bitcoin Minetrix (BTCMTX) tokens te staken krijg je (behalve extra Minetrix tokens) mining credits uitgekeerd. Deze kun je gebruiken om in te loggen bij de cloud mine van Minetrix, waar je Bitcoin uitgekeerd krijgt. Met de voorziene Bitcoin stijging door ETF’s en de Bitcoin halving is dit een aanlokkelijke optie.

De Minetrix cloud is de eerste werkelijk gedecentraliseerde Bitcoin mining cloud, waar transparantie en veiligheid voorop staan. Op deze cloud hoef je geen groot bedrag te betalen om toegang te krijgen, en weet je van tevoren wat de opbrengst zal zijn.

Omdat het staken van Minetrix de enige manier is om toegang te krijgen tot de token, willen veel investeerders al Minetrix bezitten en staken voordat deze op de exchanges verschijnt. Tijdens de presale werd tot nu toe al meer dan $7,8 miljoen opgehaald. Minetrix kan weleens de beste crypto zijn om nu al in te investeren. De populariteit van deze token zal ook Ethereum ten goede komen.

Nu naar Bitcoin Minetrix

SpongeV2 (SPONGE) – Beste crypto investering op herhaling

Een van de beste meme coins van 2023 was $SPONGE. Deze token wist sommige investeerders een winst van x100 (of meer) te bezorgen. De market cap steeg van $1 miljoen bij de start, naar $100 miljoen op het hoogtepunt.

Nu komt het team achter de originele Sponge met een nieuwe kans voor investeerders die de eerste token gemist hebben: SpongeV2. Investeerders kunnen hun originele $SPONGE tokens staken, en krijgen door dit te doen de vernieuwde token uitgekeerd. SpongeV2 is een verbeterde vervanger van Sponge V1.

Zo kent Sponge V2 nu al een veel grotere community, een grotere market cap, een groter marketingbudget en een eigen play-to-earn game. Het team achter de token heeft aangekondigd dat SpongeV2 ‘bigger and better’ zal zijn dan de originele Sponge. 

Wil je instappen op deze ETH layer-2 meme crypto hype? Dan is het zaak om nu nog $SPONGE te kopen, en deze op de website te staken. Doe je dit nog voor de launch van SPONGEV2, dan krijg je bovendien extra tokens uitgekeerd. Het is dus belangrijk om niet te lang te wachten.

Naar de $SPONGE website

Meme Kombat (MK) – Extravagante comeback meme crypto

Meme crypto ‘degens’ zijn zich ondertussen aan het verzamelen rondom een nieuw project dat precies lijkt aan te sluiten bij de wensen en ideeën van deze doelgroep: de speelse (en potentieel waardevolle) Meme Kombat token.

$MK zal dienen als de native token van het Meme Kombat platform, waar gebruikers deze token kunnen staken om rendement te krijgen uit hun investering. Tokens die in smart contracts gestopt worden, kunnen bovendien gebruikt worden om in te zetten in de Meme Kombat Battle Arena.

In deze ‘arena’ zullen bekende figuren uit de meme coin wereld, zoals Wojak en Pepe the Frog, het in AI gestuurde gevechten tegen elkaar opnemen. Door op de juiste winnaar te gokken, kun je als staker een leuke bonus verdienen.

Met een APY van 149% is het ook voor ‘serieuze’ investeerders aanlokkelijk om nu deze token aan te schaffen. Ben je van plan om mee te doen, dan moet je echter wel snel zijn. Momenteel is al $6,344 miljoen van de beoogde $6,5 miljoen opgehaald. Sluiten de deuren van de presale, dan zul je de tokens alleen nog voor een mogelijk veel hogere prijs op de exchanges kunnen kopen.

Naar Meme Kombat

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!