Een gouden combinatie met crypto!

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Waar crypto eigenlijk nog maar net om de hoek komt kijken wordt investeren in goud al eeuwenlang gedaan. En waar goud vooral bekend staat om zijn stabiele koers en crypto meer om de soms grote volatiliteit kun je deze twee manieren van investeren ook goed combineren. Zo bestaan er door goud ondersteunde cryptocurrency. Wat dit precies is en waarom je in goud zou moeten investeren leggen we je uit.

Waarom investeren in goud?

Zoals hierboven al benoemd wordt er al eeuwenlang geïnvesteerd in goud. Dit omdat waar door de eeuwen heen valuta’s zijn gekomen en gegaan is goud altijd blijven bestaan én waardevast gebleven. Net als in het Romeinse Rijk staat 1 troy ounce goud nog altijd gelijk aan een lading goede wijn. Deze stabiliteit maakt dat het mensen de mogelijkheid geeft om hun vermogen te beschermen. Ideaal in tijden waarin het financieel lastig is of voor het behouden van koopkracht.

Net als bij andere investeringen komt de goudprijs tot stand op de wereldmarkt. Deze is continu in beweging waardoor de prijs van goudbaren fluctueren en je hier rendement op kunt maken. De prijs weerspiegelt niet alleen de ‘waarde’ van het goud, maar ook die van de valuta. Waar voorheen de goudstandaard bestond en contant geld daadwerkelijk een intrinsieke waarde had, werkt het sinds 1971 op basis van vertrouwen. Met de opkomst van cryptocurrencies zijn er nu ook tokens die door de gouddekking een bepaalde waarde vertegenwoordigen.

Cryptocurrencies ondersteund door goud: Wat is het?

Eigenlijk is een cryptocurrency die ondersteund wordt door goud net als alle andere cryptocurrencies een digitale munt. Maar waar de meeste cryptomunten volledig werken op basis van vraag en aanbod, wordt er bij door goud gedekte cryptomunten gekeken naar de waarde van het goud. Doordat niet elke munt dezelfde hoeveelheid aan goud vertegenwoordigt kunnen de waarde van deze munten onderling verschillen. Zo zijn er cryptomunten van 1 kg, 1 troy ounce of 1 gram goud.

Deze waarde is niet alleen symbolisch, want de gedekte waarde moet ook fysiek aanwezig zijn bij het bedrijf of beheerder. Juist deze onderpand zorgt ervoor dat de munt ook daadwerkelijk de waarde in goud heeft in plaats van speculatieve waardes. De meeste cryptocurrencies die door goud gedekt worden zijn de ERC-20 tokens. En het zou je misschien verbazen, maar het idee van een digitale goudmunt is bijna net zo oud als het internet. In 1995 kwam namelijk de E-Gold, waar op het hoogtepunt miljoenen mensen over de hele wereld gebruik maakten van deze munt.

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!