Altcoin stijgt naar $600 en crasht vervolgens naar $137

In een dramatische wending van gebeurtenissen maakte de prijs van Tellor (TRB) een achtbaanrit mee, steeg naar een all-time high van $600 om binnen 24 uur te crashen naar $137. Deze plotselinge volatiliteit leidde tot een massale liquidatie van maar liefst $68 miljoen, waarmee TRB het meest geliquideerde token werd in de recente handelsgeschiedenis.

Crypto-analyseplatform Lookonchain luidde de alarmbel op X en meldde dat deze TRB-crash resulteerde in de liquidatie van $68 miljoen aan activa, waarmee het als het meest geliquideerde token werd aangemerkt. Lookonchain merkte ook op dat het Tellor-team 4.211 TRB had gestort, gelijk aan $2,4 miljoen, na de scherpe stijging van de TRB-prijs.

De gemeenschap en investeerders werden verrast doordat Tellor, een gedecentraliseerd oracle-netwerk, een ongekende stijging van de tokenwaarde meemaakte. Als gevolg hiervan werden talrijke geheven posities gedwongen tot liquidatie, wat leidde tot aanzienlijke verliezen voor handelaren en investeerders. Op het moment van dit verslag heeft de prijs van Tellor een gedeeltelijk herstel doorgemaakt en staat momenteel op $185. Dit vertegenwoordigt echter een verbijsterende daling van 34,05% in de afgelopen 24 uur, waardoor de markt in een staat van onzekerheid verkeert.

Ondertussen heeft de reactie van het Tellor-team op de situatie de aandacht getrokken, vooral hun beslissing om 4.211 TRB te storten na de prijspiek. Deze zet heeft discussies binnen de crypto-gemeenschap aangewakkerd, waarbij sommigen de motieven achter zo’n storting tijdens een periode van extreme prijsvolatiliteit in twijfel trekken.

Crypto-trackingdienst Spot On Chain mengde zich in de situatie en verklaarde in een tweet dat zowel long- als shortposities waren opgeruimd door whales. Deze observatie suggereert dat grote marktdeelnemers mogelijk een belangrijke rol hebben gespeeld bij de drastische prijsbewegingen en daaropvolgende liquidaties.

Aangezien de crypto-markt inherent volatiel blijft, dienen incidenten als deze als een scherp herinnering aan de risico’s verbonden aan handelen en investeren in digitale activa. De Tellor-gemeenschap en marktdeelnemers zullen ongetwijfeld de situatie nauwlettend volgen en helderheid zoeken over de factoren die bijdragen aan de extreme prijsschommelingen en de daaropvolgende impact op de langetermijnlevensvatbaarheid van het project.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!