De eerste maand van een nieuw jaar voor Bitcoin – Wat kunnen we verwachten?

Allereerst willen we Fortune favours the Brave bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Discord te volgen door hier te klikken of volg hen op X door hier te drukken!

Een nieuw jaar is aangebroken, maar voor de Bitcoin koers is het ‘gewoon’ een nieuwe maand. Wat staat er in deze maand op ons te wachten? Volgens verschillende experts kan “het lange wachten op een Bitcoin ETF binnenkort voorbij zijn, volgens experts, waaronder Bloomberg Intelligence-analist James Seyffart, die zegt dat het ‘venster’ voor goedkeuring 5-10 januari 2024 is, wat samenvalt met de deadline van de aanvraag van ARK Invest. Hoe bullish dit ook is moeten we in ons achterhoofd houden dat elk financieel product heeft geleden tot een buy the rumor sell news event. Maar hoe kan dat?

In de wereld van crypto stijgen prijzen vaak voor aankondigingen door speculatie, maar kunnen na de bekendmaking van het nieuws dalen. Dit patroon, bekend als “buy the rumor, sell the news”, wordt vaak gezien bij belangrijke gebeurtenissen zoals upgrades, partnerships of financiële producten. Hetzelfde geldt voor nieuws over crypto-ETF’s: geruchten over goedkeuring kunnen de prijzen omhoog stuwen, maar na de bekendmaking kan er een correctie optreden, zelfs bij goedkeuring, omdat sommige investeerders winst willen nemen of omdat verwachtingen niet worden vervuld.

Als we de geschiedenis van BTC en elke afzonderlijke cyclus bekijken, valt op dat telkens wanneer de markt vanuit de bearmarket naar de 0.618 fib stijgt, er een aanzienlijke correctie plaatsvindt. Dit lijkt sterk samen te hangen met het ‘buy the rumor, sell the news’-fenomeen dat zich typisch voordoet. Momenteel zijn we slechts 16% verwijderd van het 48K/0.618 fib-niveau. Mijn verwachting blijft dat we die richting op gaan en vervolgens een correctie zien optreden… Een mogelijk scenario zou zijn dat het nieuws over de ETF-goedkeuring uitkomt, wat initieel een sterke prijsstijging richting het 0.618 fib-niveau (48K) veroorzaakt door de hype… Maar zodra het nieuws bezinkt, verwacht ik die correctie.

Om nog te benadrukken, deze aanstaande gebeurtenis is de allereerste keer dat de 50-weeks en 200-weeks Simple Moving Averages (SMA’s) een ‘golden cross’ laten zien. Bij een ‘golden cross’ kan eerst een neerwaartse beweging plaatsvinden voordat een positieve trend echt doorzet, doordat handelaren winst nemen.

Bij een ‘death cross’, waar het kortetermijn-gemiddelde onder het langere termijn-gemiddelde kruist, kan er in eerste instantie een stijging zijn doordat sommige handelaren dit als een koopsignaal zien. Maar deze stijging kan van korte duur zijn voordat de neerwaartse trend weer hervat wordt.

Het is belangrijk op te merken dat deze patronen niet altijd direct de marktindicaties bepalen en afhankelijk zijn van andere marktomstandigheden. Ze fungeren eerder als hulpmiddelen dan als definitieve voorspellers van koersbewegingen. Het is opmerkelijk dat deze gebeurtenis samenvalt met de nabijheid van het 0.618 niveau, wat doorgaans gepaard gaat met een grote correctie. Dit komt toevallig heel dicht bij elkaar op hetzelfde moment in de macro.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Wil je vaker van dit soort calls ontvangen? Join dan de discord! https://discord.gg/G5bNXvkJ7Y

Bij Fortune Favors the Brave zijn we toegewijd aan het delen van kennis, het bespreken van de nieuwste trends en het verkennen van lucratieve kansen in de crypto-wereld. Onze Discord-community biedt een dynamische ruimte waar slimme handelaren, ervaren investeerders en gepassioneerde enthousiastelingen samenkomen om ideeën uit te wisselen en diepgaande analyses te delen.

Waarom bij ons aansluiten?

📈 Actuele Marktanalyses: Van technische analyses tot fundamentele inzichten – we bieden diepgaande analyses om je te helpen beter te begrijpen wat er speelt in de crypto-markten.

💬 Interactieve Discussies: Stel vragen, deel je ideeën en leer van anderen in onze levendige discussies en Q&A-sessies.

🚀 Kansrijke Ontwikkelingen: Ontdek nieuwe altcoins, identificeer opkomende trends en vind potentiële winstgevende kansen.

📚 Educatieve Inhoud: Leer van educatieve bronnen, video-updates en begeleiding van ervaren leden om je crypto-kennis en handelsvaardigheden te verbeteren.

Ons doel is om een gemeenschap te creëren die gedreven wordt door het verlangen om te leren, te groeien en te slagen in de altijd veranderende wereld van crypto.

Sluit je vandaag nog aan bij Fortune Favors the Brave en begin je reis naar het vergroten van je crypto-winsten en het verfijnen van je handelsstrategieën. Samen verkennen we de kansen in de crypto-wereld en bouwen we aan een sterke, winstgevende toekomst. We zien je graag in onze community of volg ons op X door hier te drukken!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!