JPMorgan waarschuwt voor een recessie in 2024

Analisten van de grootste bank van Amerika sturen een nieuwe waarschuwing naar beleggers nu het nieuwe jaar aanbreekt.

In een nieuwe notitie aan klanten voorspelt JPMorgan’s hoofdmarktstrateeg Marko Kolanovic dalende groei en een waarschijnlijke recessie die de Amerikaanse aandelenmarkt zal verstikken, meldt Yahoo! Finance.

Kolanovic gelooft dat de Amerikaanse markten zich in een catch-22 situatie bevinden en zegt dat de Federal Reserve de rentetarieven mogelijk niet zal verlagen totdat beleggers meer pijn voelen:

“Dit is een catch-22 situatie… Dit zou impliceren dat we eerst wat marktdalingen en volatiliteit moeten zien tijdens 2024 voordat er versoepeling van de monetaire voorwaarden komt en een meer duurzame rally.”

Analisten van JPMorgan geloven dat aandelen mogelijk aanzienlijk minder zullen presteren dan contant geld, zegt Yahoo Finance-presentator Seana Smith:

“We weten dat Kolanovic de neiging heeft om een beetje bearish te zijn in termen van zijn verwachtingen, beperkte opwaartse mogelijkheden die hij ziet voor aandelen volgend jaar…

In zijn verwachte omgeving van dalende groei of een recessie, zegt hij dat deze groep contant geld met ongeveer 20% zou kunnen onderpresteren.

Dus duidelijk, hij ziet veel meer neerwaarts risico vooruit voor de markten.”

Smith zegt dat alle ogen opnieuw gericht zullen zijn op de Fed, met beleggers die mogelijk te optimistisch zijn over wanneer en of renteverlagingen zullen plaatsvinden.

“Een groot deel van deze projecties hangt af van hoe de tijdlijn van de Fed-renteverlaging er precies uitziet en wanneer we mogelijk een renteverlaging kunnen zien. De markt is zeer optimistisch, misschien een beetje te agressief in het prijzen van het feit dat ze er een zien zo vroeg als bijna het eerste kwartaal van maart volgend jaar.

Dus als je dat in aanmerking neemt en vergelijkt met enkele van de meer gereserveerde verwachtingen, is er zeker een grote verscheidenheid aan wanneer die tijdlijn zal zijn. En niet alleen dat, maar ook wanneer de Fed eenmaal begint te snijden, hoe snel ze dan zullen blijven snijden is uiteraard ook onderwerp van discussie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!