Bitcoin breekt correlatie met tech-aandelen

Bitcoin danst op zijn eigen melodie en wijkt af van de bewegingen van technologieaandelen voor het eerst sinds de vroege dagen van de pandemie, volgens de meest recente gegevens van Barchart. De correlatie van Bitcoin met technologieaandelen is negatief geworden, volgens gegevens verstrekt door Barchart. Deze afwijking is opmerkelijk, aangezien dit de eerste keer is sinds het begin van 2020.

Een verhaal van twee markten Historisch gezien bewogen Bitcoin en technologieaandelen vaak in synchronisatie, waarbij ze de sentimenten van investeerders ten opzichte van risico en innovatie weerspiegelden. Deze correlatie werd met name waargenomen tijdens periodes van marktoptimisme. De vraag naar zowel technologieaandelen met hoge groei als cryptocurrencies leek samen op te komen en af ​​te nemen.

De onderliggende reden voor deze parallelle beweging kan grotendeels worden toegeschreven aan het profiel van beleggers in beide markten, vaak overlappende demografieën die groei zoeken en comfortabel zijn met digitale activa.

Bovendien zijn beide markten gevoelig geweest voor vergelijkbare economische indicatoren en monetair beleid. Technologieaandelen en Bitcoin reageren vaak in harmonie op aankondigingen van de Federal Reserve en veranderingen in de rentetarieven.

Ondertussen staat de Nasdaq 100 op het punt het jaar af te sluiten met een recordprestatie, wat doet denken aan het hoogtepunt van de dot-com-bubbel, volgens een rapport van Bloomberg. De op technologie gerichte index tekent zijn beste jaar op sinds 1999. Het is aangedreven door een opleving van enthousiasme voor kunstmatige intelligentie en speculatie van investeerders over meer toeschietelijke standpunten van de Federal Reserve.

Deze rally in technologieaandelen weerspiegelt bredere marktoptimisme, waarbij de S&P 500 ook in de buurt komt van een all-time high. De verwachting van economische groei en de mogelijkheid van lagere rentetarieven in 2024 hebben een belangrijke rol gespeeld in deze opwaartse trend.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!