Crypto: Dit moet je weten!

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Tegenwoordig wordt er online steeds meer gebruikgemaakt van crypto. In de omgeving zie je ook steeds vaker dat mensen handelen met crypto. Toch is het soms best lastig om het te begrijpen hoe het precies werkt en wat je er precies mee kunt doen. Crypto kan in veel verschillende hoeken en takken terugkomen en daarom is het goed om eerst kennis te verschaffen over dit onderwerp, voordat je iets met crypto kunt gaan doen. Hieronder lees je precies wat crypto precies is en wat je er mee kunt doen. Op die manier heb je meer kennis en kun je kijken of crypto iets voor jou kan betekenen.

Wat is crypto?

Crypto, de afkorting van cryptovaluta, is een digitale valuta waarmee je kunt betalen. In plaats van ‘normaal’ geld is crypto niet iets fysieks. Je hebt dus geen fysiek geld in handen, maar in plaats daarvan verloopt alles via een digitaal betalingssysteem. Naast dat je met crypto kunt betalen, kun je ook beleggen in crypto. Je kunt namelijk crypto kopen, maar vervolgens ook weer verhandelen op de beurs. 

Verschillende soorten crypto

Er zijn in de cryptowereld enorm veel verschillende soorten cryptovaluta te vinden, met elk een andere waarde. Zo heb je bijvoorbeeld Bitcoin, dit is overigens ook de bekendste valuta in de wereld van crypto. Daarnaast heb je ook nog cryptovaluta’s zoals Ripple, Monero, Litecoin en Dash. Natuurlijk zijn er bij de verschillende brokers nog veel meer soorten te vinden. Op www.anycoindirect.nl kun je met gemak kijken welke cryptovaluta er zijn en welke je dus kunt kopen, verkopen en hoe je erin kunt handelen.

Hoe krijg je crypto in het bezit?

Je zult jezelf vast afvragen hoe je crypto in het bezit kunt krijgen. Voor veel mensen lijkt het namelijk een ver-van-hun-bed-show. Toch is dat niet helemaal waar, aangezien je – nadat je voldoende kennis hebt opgedaan over de werking van de cryptowereld – vrij eenvoudig cryptovaluta kunt kopen. Zo kun je bijvoorbeeld Bitcoin kopen bij een broker.

Dat laatste is erg belangrijk: voordat je crypto gaat kopen, is het belangrijk om op zoek te gaan naar een broker die voldoet aan jouw wensen. Een broker is namelijk de plek waar je crypto kunt kopen en verhandelen, maar naast crypto kun je bij een broker ook terecht voor onder andere aandelen en obligaties. Zo moet je niet alleen maar kijken naar de betrouwbaarheid van de broker, maar ook naar de bijkomende kosten, het gebruiksgemak en de service. Als je eenmaal een geschikte broker hebt gevonden, kun je kijken naar interessante cryptovaluta’s. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat er risico’s zitten verbonden aan het beleggen in crypto’s.

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!