Waarom staat Ripple zo laag? Ripple ingehaald door Solana, kan Ripple 1 euro waard worden in nieuwe crypto rally?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Ripple en de bijbehorende cryptocurrency XRP zijn al bekende begrippen in de crypto wereld. In 2017 kwam XRP al op de beurs en het staat momenteel in de top 10 cryptocurrencies qua marktkapitalisatie. Ripple heeft het echter moeilijk gehad in het afgelopen jaar. Wij duiken in de reden hierachter en we stellen de vraag: kan Ripple 1 euro waard worden?

Huidige stand van zaken bij Ripple

Ripple, het bekende blockchain bedrijf uit Californië, heeft de laatste tijd veel meegemaakt. Zo zijn de voorspellingen van een topman van Goldman Sachs en de CFO van Ripple grote discussiethema’s. Zij voorspellen een enorme stijging van 1500% in aanloop naar de uitspraak van de laatste Ripple rechtszaak. 

Ripple staat bekend om zijn snelle en kosteneffectieve grensoverschrijdende betalingen. Hierdoor heeft het een unieke positie in de crypto wereld. In 2023 is er veel gebeurd met Ripple. Het bedrijf heeft flinke stappen gezet in de SEC/Ripple rechtszaak, die 3 jaar geleden al begon. Ripple werd aangeklaagd door de SEC voor het verkopen van zo’n $1,3 miljard aan ongeregistreerde tokens. 

In juli 2023 deed de rechter Analisa Torres een uitspraak. XRP zou geen effect zijn en dus werd Ripple voor het grootste gedeelte in het gelijk gesteld. Het bedrijf is alleen nog niet van de SEC af, want in 2024 zal er nog een laatste rechtszaak plaatsvinden. Dit zou het einde moeten zijn van het conflict tussen SEC en Ripple, wat mogelijk een nieuwe crypto rally voor XRP zou kunnen betekenen. Ook veelbelovende nieuwe crypto, zoals Bitcoin Minetrix en Meme Kombat, zouden hier indirect van kunnen profiteren. 

Verder heeft Ripple recentelijk nog wat positieve berichten gehad. Zo zijn ze bijvoorbeeld op de lijst geregistreerde Virtual Asset Service Providers van de Centrale Bank van Ierland gekomen. En in 2023 heeft Ripple een volledige Major Payments Institution licentie van Singapore’s MAS ontvangen. Ook keurde de Dubai FSA het gebruik van XRP door gelicenseerde instellingen goed. 

Ripple koers geschiedenis

XRP is in begin 2017 op de markt gekomen. Wij hebben wat noemenswaardige momenten op een rijtje gezet:

  • 1 januari 2017: In 2017 schoot de koers van XRP omhoog en omlaag. Het jaar werd begonnen met een koers van €0,0053.
  • 2 april 2017: De market cap van XRP passeert de één miljard dollar (880 miljoen euro).
  • 17 mei 2017: Een enorme piek. XRP is ineens €0,33 waard. Maar de koers zakt daarna weer snel.
  • 12 december 2017: XRP is €0,24. Hierna schiet de populaire crypto omhoog in waarde.
  • 4 januari 2018: Alle records worden verbroken. XRP is €2,50 waard.
  • Net zoals alle andere coins, zakte de koers hierna direct weer.
  • van 2019 tot 2021 bleef de koers erg stabiel
  • In 2021 zijn er nog wat interessante pieken en dalen geweest, maar het ATH is niet verbroken. 

Ripple koers geschiedenis. Bron: CoinMarketCap

Waarom staat Ripple zo laag?

Maar als de huidige koers bekeken wordt, komt er maar een vraag omhoog drijven. Waarom staat Ripple zo laag? Qua nieuws en ontwikkelingen was het een goed jaar voor Ripple, echter was dit niet zo terug te zien in de koers. In het afgelopen jaar stond de koers soms met geluk boven €0,50. Dit is onvoorstelbaar kijkende naar de lucratieve geschiedenis van XRP. 

Waarom Ripple zo ondermaats heeft gepresteerd in het afgelopen jaar is moeilijk te verklaren. Vroeger werd nog weleens gezegd dat XRP concurrentie voor Bitcoin kon worden. Om dat te bereiken zou Ripple een bizarre stijging moeten meemaken. 

Ripple koers verwachting – Kan Ripple 1 euro worden?

Het belangrijkste is natuurlijk het vooruit kijken naar de toekomst. De vraag die veel investeerders nu bezighoudt over Ripple is: kan Ripple 1 euro worden? Om hier antwoord op te krijgen kan er eerst naar bekende analisten gekeken worden. 

Volgens cryptoanalist @Mangyek0 zou XRP naar €0,60 kunnen gaan. De analist merkte op dat XRP relatief sterk gecorreleerd is met Bitcoin. Als BTC niet lager gaat, zou de koers van XRP naar €0,64 kunnen gaan. Dat zou een rally van bijna 15% betekenen. 

Vanuit een analyse van de XRP koers kan geconcludeerd worden dat de XRP koers op korte termijn bearish is. Dit komt doordat de altcoin onder zijn 30-daagse moving average (geel) was gekomen. Ondertussen ligt de Relative Strength Index (RSI) van XRP rond 42. Dit geeft aan dat de altcoin momentum aan het verliezen is. Dit betekent ook dat XRP langzaam richting de ‘oversold’ zone beweegt. Daarom is het nu wellicht een aantrekkelijk instapmoment voor investeerders. 

XRP koers grafiek. Bron: TradingView

Maar kan Ripple 1 euro worden? Wij verwachten op basis van onze analyse niet dat de XRP koers naar dat niveau kan stijgen. Investeerders die veel winst willen maken op een andere manier stromen nu massaal naar verschillende presale projecten. Door een nieuwe cryptomunt tijdens de presale aan te schaffen kan een belegger grote winsten pakken op het moment dat de coin op de beurs genoteerd wordt. Wij hebben een paar interessante crypto op een rijtje gezet. 

Nieuwe crypto met veel potentie tijdens volgende crypto rally

Wij hebben veel nieuwe crypto geanalyseerd en de volgende veelbelovende crypto geselecteerd als interessante investeringen. Deze tokens hebben allemaal de potentie om flink te stijgen tijdens de volgende crypto rally.

Bitcoin Minetrix (BTCMTX) – Verdien Bitcoins met innovatief minen

Het platform van Bitcoin Minetrix is ontworpen om de wereld van het minen van Bitcoin te revolutioneren. Door de eigenschappen van het minen van Bitcoin is het momenteel erg moeilijk om als particulier een Bitcoin te minen. Bitcoin Minetrix wil dit oplossen.

Op het platform kunnen houders hun BTCMTX staken in het cloud mining systeem. Hiermee worden BTCMTX en mining credits verdiend als passief inkomen. Beide valuta’s kunnen ingezet worden om Bitcoins te verdienen. 

De presale is bijna tot een einde gekomen nu het doel van $6,2 miljoen bijna gehaald is. Een BTCMTX token is momenteel verkrijgbaar voor $0,0123 per token. 

Koop hier BTCMTX

Meme Kombat – Passief inkomen én spannende gevechten

Meme Kombat is ook een goed voorbeeld van een crypto in de presale met erg veel potentie. De native MK token wordt verkocht tijdens de presale. Het platform wil graag later hun innovatieve idee op de markt brengen. 

Meme Kombat is een meme coin, waarvan de waarde normaal gesproken bepaald wordt  door hype. Het team van Meme Kombat wil dit anders doen. Zo willen ze de meme coin ook echte ‘utility’ geven. Op het platform kan $MK ingezet worden op gevechten die door AI zijn gegenereerd. Daardoor zijn de battles tussen meme coin personages in de Meme Kombat Arena altijd spannend en nooit hetzelfde.  

De $MK tokens kunnen ook nog een gestaked worden voor een passief inkomen. Zo zijn er dus meerdere mogelijkheden om winst te maken van deze meme coin. De token kan nu in de presale gekocht worden voor $0,246 per token. Het doel van $5 miljoen is bijna gehaald, dus wees er snel bij!

Koop hier $MK

Sponge V2 – Tweede kans voor 100x winst?

Het team van Sponge V1 heeft de Sponge V2 aangekondigd. Deze token is weer anders dan andere. Het is namelijk helemaal geen presale. De Sponge V2 tokens kunnen verkregen worden middels een stake-to-bridge mechanisme. Hier worden dan de Sponge V1 tokens voor gestaked. Een houder krijgt staking beloningen over een periode van vier jaar. 

Het succesverhaal van Sponge V1 is in de crypto sector erg bekend. Na de release steeg de koers met 100x. Hierdoor hebben sommige vroege investeerders 100x winst gemaakt op deze meme coin. Het team wil deze meme coin ook wat extra ‘nut’ geven. Zo wordt er een play-to-earn game ontworpen waarin $SPONGEV2 tokens gewonnen kunnen worden. 

Nu naar SPONGEV2

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!