Analist waarschuwt voor Bitcoin prijscorrectie, voordat het naar $60k stijgt

De populaire cryptocurrency-analist en -handelaar, bekend op X als Credible Crypto, heeft onlangs aangegeven dat de Bitcoin koers eerst een dip zou kunnen zien voordat de prijs zijn opwaartse traject voort gaat zetten.

De pseudonieme cryptostrateeg vertelde zijn 360.400 volgers dat, hoewel de koningsmunt “prachtig vooruitgaat”, deze kort onder de $40.000 kan dalen voordat er opnieuw een rally ontstaat. Hij gaf echter dat de Bitcoin prijs tijdens de volgende stijging naar $60.000 zal stijgen. Hij beschreef het als volgt:

“Een maand en $6.000 later vordert de prijsactie van BTC prachtig. Nu wordt een vierde golfconsolidatie boven de $40.000 afgerond ter voorbereiding op de volgende impulsieve beweging naar $60.000. De structuur is ongelooflijk clean en hoewel deze vierde golf technisch gezien onder de $40.000 kan komen zonder enige structurele ‘schade’ verwacht ik het niet.”

De analist vertrouwt op de Elliott Wave-theorie, een technische analysemethode die toekomstige prijsactie probeert te voorspellen door de psychologie van de menigte te volgen die zich meestal in golven manifesteert. Volgens de theorie is een bullish asset getuige van een stijging van vijf golven met golven twee en vier fungeren als correctie periodes.

Kijkend naar de grafiek van de handelaar lijkt hij te voorspellen dat Bitcoin zich aan het einde van de vierde correctiegolf bevindt, waarbij de vijfde en laatste golf $60.000 bereikt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!