Bitcoin koers nog altijd op koers voor $48.200! Gaan we dit voor de feestdagen nog zien?!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Na het zetten van het nieuwe jaarlijkse hoogtepunt op $44.700 heeft de Bitcoin koers een stap terug gedaan van zo’n 10%. En hoewel het er allemaal spannend uit zag valt het allemaal reuze mee als je een stuk uitzoomt. Is $48.200 voor de feestdagen nog haalbaar? Dat en meer gaan we bespreken in de update van vandaag!

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek

Het is van cruciaal belang dat je altijd eerst uitzoomt en daarna pas gaat inzoomen. Als je die werkwijze aanhoudt zul je met de recente 10% daling ook niet in paniek zijn geweest. Na een lange fase van omhoog trenden mag de koers best een terugtestje maken. Na maar liefst 8 groene wekelijkse candle closes kon een rode candle close ook niet uitblijven. Echter is er zelfs nog een reële mogelijkheid dat deze candle alsnog groen gaat sluiten. Daar hebben de bulls nog 3 dagen en 14 uur de tijd voor, op het moment van schrijven. Aan de bovenkant ligt er één significant level en dat is de high op $48.195. Ik verwacht daar wel interactie, dus grote kans dat we daar wat winstnemingen gaan zien. Aan de onderkant zien we dat de eerste serieuze steun op de weekgrafiek op $32.406 ligt. Alles daarboven is helemaal prima en valt gewoon binnen het macro bullishe plaatje.

Daggrafiek

Als we dan een tijdsframe lager gaan kijken en de Bitcoin koers op de daggrafiek bekijken zien we dat we de daling van de afgelopen dagen al weer zo goed als hersteld hebben. Er is niets aan de hand en zelfs al zouden we richting $37.977 gaan is dat een prachtige plek voor een higher low. Aan de bovenkant dienen we de dagelijkse supply op $44.058-$43.560 te doorbreken om door te kunnen bewegen richting $48.195. Zo lang we dat respecteren als weerstand is er een reële kans dat we iets diepere pullbacks gaan zien.

4-uur-grafiek

Op de 4-uur-grafiek zien we dat we overtuigend een lokale higher high hebben neergezet. Mochten we een pullback gaan zien richting de 4-uur-demand op $41.285-$40.965 en de 705 fib is dat een mooie plek om (na confirmatie, zie grafiek) de long op te pikken. Dan speel je hem daarna richting nieuwe higher highs.

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er fantastisch uit! Zelfs al zouden we iets van pullbacks gaan zien is dat geen ramp en biedt dat zelfs kansen. Lokaal is het nog wat onzeker, maar het hoge tijdsframe liegt niet. De Bitcoin koers is zeer bullish en in mijn ogen zitten we daarom in een nieuwe bullmarkt. Fijne dag gewenst!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!