Eén indicator wijst op verdere stijging van de Bitcoin koers, aldus Santiment

Het gerenommeerde crypto-analyseplatform Santiment heeft in een recente analyse aangegeven dat één maatstaf erop wijst dat de Bitcoin koers mogelijk nog een stap omhoog zal zien.

Om tot deze conclusie te komen haalde het bedrijf aan dat een toename van het aantal ‘bull trap’-vermeldingen op sociale mediaplatforms duidt op een verspreiding van angst, onzekerheid en twijfel (FUD) voor de cryptomarkt.

Het marktinformatiebureau gaf echter dat periodes na een hogere FUD vaak leiden tot een stijging van de prijzen voor crypto-activa en dat zou kunnen betekenen dat Bitcoin op het punt staat verder te stijgen na een korte pauze. Het zei het volgende:

“Traders zijn bang dat de cryptomarkten momenteel in een bull-trap zitten. Maar hoewel Bitcoin zijn momentum voorlopig heeft stopgezet, schieten Ethereum en altcoins weer omhoog. FUD zou BTC naar $50.000 kunnen stuwen als het stijgt.”

Vervolgens gaf Santiment tevens aan dat Ethereum tevens meer opwaarts potentieel heeft, omdat de grootste crypto-whales die (ETH) op beurzen aanhouden, hun voorraad aan het vergroten zijn. Volgens het analysebureau houden niet-beurs-Ethereum-whales een recordhoogte van 54,6 miljoen ETH vast, ter waarde van $128,69 miljard. Het beschreef het als volgt:

“Ethereum heeft zijn weg gevonden naar $2.349, het hoogste niveau sinds juni 2022. De langetermijntrend waarbij de beste whale-portefeuilles die niet op de beurs worden verhandeld steeds rijker worden, en de beste whale-portefeuilles op de beurs die minder verkoopkracht hebben, is een veelbelovende combinatie voor een voortdurende klim.”

Santiment gaf tot slot aan dat het peer-to-peer betalingsnetwerk Litecoin (LTC) een bullish trendomkering zou kunnen meemaken, omdat portemonnees met kleine hoeveelheden LTC uiteindelijk abrupt zullen dalen te midden van de stijgende FUD. Het sloot af met:

“Ongeveer 199.000 portemonnees die 10 dagen geleden LTC bevatten, bevatten geen munten meer. Dit is de grootste daling van het aantal portemonnees sinds oktober 2022. De marktwaarde van LTC ten opzichte van BTC is in vijf maanden met 55% gedaald, maar de daling van FUD en kleine portemonnees zou kunnen draai dit om.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!