Oud-CEO van Binance mag de Verenigde Staten niet verlaten

De Amerikaanse districtsrechter Richard Jones koos de kant van het ministerie van Justitie door van Changpeng Zhao, beter bekend als ‘CZ’, de oprichter en oud-CEO van ‘s werelds grootste cryptobeurs Binance, te eisen dat hij in het land blijft in plaats van vóór de rechtszitting naar huis te vliegen.

CZ verzocht de rechtbank die zijn strafzaak behandelde om toestemming om naar Abu Dhabi te vliegen, om tijd met zijn familie door te brengen tot het moment dat hij voor zijn veroordeling naar de VS moest terugkeren. Rechter Jones wees het beroep echter af.

Aanklagers voerden aan dat hij er niet in was geslaagd voldoende zekerheid te bieden dat hij niet vóór zijn straf zou vluchten, ook al stemde CZ in met een borgtocht van $175 miljoen dollar. De rechter zei het volgende in zijn uitspraak:

“Hoewel het borgtochtpakket substantieel is, zo niet ongekend, is het een pakket dat grotendeels lijkt te bestaan ​​uit activa die buiten het bereik van de regering liggen.”

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft Binance ervan beschuldigd onvoldoende maatregelen tegen het witwassen van geld te hebben getroffen. Dit vermeende falen heeft terroristen die banden hebben met Hamas in staat gesteld de beurs te gebruiken voor het witwassen van geld dat is verkregen uit hun illegale activiteiten. Aanklagers ontdekten dat het platform over onvoldoende kennis beschikte. -klantcontroles (KYC) en andere controles waardoor de criminelen minstens 100.000 illegale transacties op Binance konden uitvoeren.

Het pleidooi onderwerpt CZ aan iets minder dan twee jaar achter de tralies als hij begin volgend jaar tegenover rechter Jones staat. In de tussentijd moet hij in de VS verblijven in afwachting van zijn hoorzitting over de veroordeling, omdat de rechtbank elk potentieel vluchtrisico probeert te beperken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!