Elon Musk ’s X krijgt geldtransmitter-licenties in de Verenigde Staten

Elon Musk’s social mediabedrijf, X (voorheen Twitter), heeft succesvol 12 geldtransmitter-licenties verkregen in de Verenigde Staten. Als aanvulling hierop heeft zijn kunstmatige intelligentie (AI)-onderneming, X.AI, in een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) verklaard van plan te zijn $1 miljard op te halen via een aandelenaanbieding.

Deze strategische zet wijst op Musks toewijding aan de vooruitgang van zowel de sociale media als de AI-sector, wat een aanzienlijke ontwikkeling markeert in zijn ambitieuze ondernemingen. De verkregen licenties en het geplande inzamelingsoffensief benadrukken de groeiende invloed en financiële ondersteuning achter Musks technologische ondernemingen.

X Verkrijgt 12 geldtransmitter-Licenties

X heeft tot op heden geldtransmitter-licenties verkregen in de volgende 12 Amerikaanse staten: Arizona, Georgia, Iowa, Kansas, Maryland, Michigan, Mississippi, Missouri, New Hampshire, Rhode Island, South Dakota en Wyoming.

In oktober onthulde Musk zijn ambitie om X te transformeren tot een krachtig financieel platform. De CEO van Tesla verklaarde in november vorig jaar dat X een “zeer overtuigende geldmarktrekening”, betaalkaarten, cheques en leendiensten zou kunnen aanbieden. Onlangs verduidelijkte hij dit standpunt verder door te zeggen:

“Als ik het over betalingen heb, bedoel ik eigenlijk het hele financiële leven van iemand… Als het met geld te maken heeft, zal het op ons platform zijn. Geld, effecten of wat dan ook. Dus het gaat niet alleen om het sturen van $20 naar mijn vriend. Ik heb het over, je hebt geen bankrekening nodig.”

De miljardair heeft eerder aangegeven dat hij X wil laten uitgroeien tot de “alles-app” en benadrukte dat zijn recente aankoop van Twitter een versnelling betekent voor de creatie van X. Musk heeft ook bevestigd dat geen van zijn bedrijven van plan is om een ​​crypto-token te lanceren.

X.AI wil $1 miljard ophalen volgens SEC-indiening

Musk’s X.AI Corp. diende Formulier D in bij de SEC, met plannen om $1 miljard op te halen via een aandelenaanbieding. Het bedrijf heeft al bijna $135 miljoen veiliggesteld van vier investeerders, waarbij het eerste deel van de aandelen op 29 november werd verkocht. De indiening vermeldt ook een bindende overeenkomst voor de aankoop van de resterende aandelen.

Tesla’s CEO registreerde X.AI Corp. in maart en kondigde een maand later aan een AI-platform genaamd “Truthgpt” te creëren. De missie van de AI-start-up, zoals vermeld op hun website:

“het ware karakter van het universum te begrijpen”. Vorige maand lanceerden ze Grok, een chatbot geïnspireerd door “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!