Bitcoin koelt af, maar is nog lang niet klaar! $48.195 lonkt!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

We zien voor het eerst sinds tijden lokaal iets van zwakte ontstaan op de Bitcoin koers. En dat is helemaal prima, want een koers gaat nou eenmaal niet in één rechte lijn omhoog. Het is belangrijk om het grote plaatje in je achterhoofd te blijven houden, dus daar gaan we vandaag ook uitgebreid naar kijken. In de update van vandaag gaan we de belangrijkste levels in kaart brengen!

LET OP! Dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek zien we pas echt hoe extreem hard de Bitcoin koers is gestegen. Sinds de low op $24.901 zijn we praktisch in één streep doorgeschoten richting de $44.484, dus een fase van afkoeling/correcties ligt op de loer. Of Bitcoin nu al klaar is voor een diepere pullback is nog te vroeg om te zeggen. Boven ons is het belangrijkste punt $48.195 en onder ons ligt een dagelijks level van $37.977. Alles daartussenin is puur en alleen scalpwerk, dus voor investeerders en swingtraders niet zo heel interessant.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek zitten we momenteel redelijk in niemandsland. De trend is omhoog, dus je mag er vanuit gaan dat we uiteindelijk door gaan bewegen richting de $48.195, maar het zou best kunnen dat we tussentijds een adempauze inlassen, zoals we dat recentelijk in november ook gedaan hebben. Het eerstvolgende punt van dagelijkse steun is, zoals eerder gezegd, de bovenkant van de consolidatie, op $37.977. Veel lager hoef je op dit moment eigenlijk nog niet mee bezig te zijn.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Mochten we dieper gaan terugtesten zijn er op de 4-uur-grafiek 2 prijspunten die direct in het oog springen. Dat is de monday’s high op $42.413. Mochten we daar sterkte gaan zien kunnen we een nieuwe long positie overwegen. Het alternatief is de monday’s low op $39.972 opzoeken, in combinatie met de 4-uur-demand die daar vlak onder ligt. Beide opties zijn speelbaar. Het is echter even de vraag tot hoe diep de koers wil gaan zakken (als het überhaupt al die kans wil gaan geven).

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers is nog altijd ontzettend bullish. Ik heb het al vaker aangehaald, gooi die bearmarkt ptsd uit het raam. De trend is agressief omhoog, pas je je daar dan ook op aan en kijk vooral naar long kansen, buy the dip mogelijkheden of investeringskansen. Aan de voet van een nieuwe bullmarkt moet je kort op dat soort kansen zitten, want hoe harder de markt gaat trenden hoe moeilijker het nog wordt om aan te haken. Trade safe!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!