ProShares Bitcoin Futures ETF bereikt all-time high tijdens hype omtrent spot Bitcoin ETF

Te midden van de groeiende verwachting en hype rond een mogelijke goedkeuring van de eerste Amerikaanse spot Bitcoin ETF heeft ProShares’ Bitcoin Futures ETF ‘BITO’ een nieuwe all-time high (ATH) bereikt.

ProShares Bitcoin Futures ETF presteert goed

Volgens een X-bericht van Bloomberg ETF-analist James Seyffart nadert BITO van ProShares de $1,5 miljard aan Total Value Locked (TVL). Dit komt nauwelijks twee weken nadat Eric Balchunas erkende dat het product uitstekend presteert, die toen benadrukte dat ProShares Bitcoin Futures ETF binnen 30 dagen in waarde was verdubbeld.

Destijds schreef de populaire analist de waardestijging toe aan de verwachting in de hele sector van de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse SEC. Eén X-gebruiker wees tevens op de ironie in de relatie tussen ProShares Bitcoin Futures ETF en de potentiële spot BTC ETF’s.

Zodra de spot Bitcoin ETF door de SEC wordt goedgekeurd, zal deze namelijk ongetwijfeld producten als ProShares Bitcoin Futures ETF verdringen. Met spot ETF’s kunnen beleggers legaal de prijs van BTC verhandelen zonder een Bitcoin-adres of privacysleutels te bezitten. Dit in tegenstelling tot Futures die alleen de spotprijs van Bitcoin nabootst en blootstelling biedt aan de prijsbewegingen van Bitcoin-futurescontracten.

Goedkeuringskansen voor Bitcoin ETF blijven op 90%

Het optimisme over de positieve beslissing van het agentschap is nog steeds aanwezig en is de afgelopen dagen zelfs toegenomen. Deskundigen uiten nog steeds hun positiviteit over het potentieel van een spotgoedkeuring van Bitcoin ETF. Balchunas had zijn eerdere voorspelling herhaald dat de SEC-goedkeuring een kwestie van tijd is. Hij verklaarde dan ook dat de kans op goedkeuring 90% blijft, zoals eerder al werd gespeculeerd.

Franklin Templeton en Hashdex hebben zojuist hun Bitcoin ETF-aanvragen uitgesteld zien worden door de SEC op grond van het uitgangspunt dat “de regels van een nationale effectenbeurs ‘ontworpen zijn om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen’ en ‘om investeerders en het algemeen belang te beschermen’.”

Met betrekking tot de vertraging zoekt de SEC nu feedback van het publiek over de vraag of de aanvraag van Templeton moet worden goedgekeurd of afgekeurd. Aangezien de SEC de update voor de aanvraag van Franklin Templeton vóór de deadline van 1 januari 2024 heeft verstrekt, suggereert dit dat de toezichthouder alle spot BTC ETF-aanvragen voor massagoedkeuring in januari aan het stroomlijnen is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!