Algorand Foundation vergroot voetafdruk in India

De Algorand Foundation breidt haar aanwezigheid in India uit door strategische partnerschappen aan te gaan. Het platform heeft samenwerkingen gesloten met enkele van de toonaangevende entiteiten in India, wat zal bijdragen aan haar missie om uit te breiden in het land.

Een van de entiteiten waarmee Algorand is samenwerkt, is NASSCOM. Dit laatste is een handelsvereniging en kamer van koophandel voor de techindustrie in India. Het heeft ook partnerschappen gesloten met TiE Bangalore en de Mann Deshi Foundation.

Algorand waagde zich eerder dit jaar voor het eerst in India. Destijds zette het blockchainprotocol een initiatief op genaamd AlgoBharat. Via AlgoBharat werkte Algorand samen met de Self-Employed Women’s Association (SEW) om vrouwelijke ondernemingen te ondersteunen bij het creëren van blockchainoplossingen.

Het werkte ook samen met Jawaharlal Nehru Technological University en de Indian School of Business aan verschillende ontwikkelingsprogramma’s. AlgoBharat zal nu meer initiatieven in India ondersteunen na het veiligstellen van meer partnerschappen. Het zal samenwerken met het FutureSkills Prime-skilling-hub bij NASSCOM om de Web3-capaciteiten van jongeren te verbeteren.

Door samen te werken met de Mann Deshi Foundation zal AlgoBharat vrouwelijke ondernemers ondersteunen door hen te helpen een kredietscoresysteem en identiteitsplatform op te zetten, aangedreven door blockchaintechnologie.

Algorand zal ook samenwerken met TiE Bangalore, dat wereldwijd ondernemers ondersteunt. Het zal ervoor zorgen dat deze ondernemers toegang hebben tot educatieve initiatieven die de groei van de Web3-industrie in India ondersteunen.

Bevordering van financiële inclusie Staci Warden, CEO van de Algorand Foundation, is van mening dat de stichting binnen een jaar strategische partnerschappen heeft gesloten en innovatieve blockchaintoepassingen heeft ontwikkeld met belangrijke spelers in heel India. Warden merkte verder op dat deze aanbieding miljoenen mensen in achtergestelde gemeenschappen zou kunnen beïnvloeden.

Anil Kakani, India Country Head van de Algorand Foundation, deelde een soortgelijke mening en zei dat het protocol partnerschappen gebruikte om haar aanwezigheid in India uit te breiden. Een van deze partnerschappen is een organisatorisch partnerschap dat de Web3-stichting in India zal uitbreiden.

Kakani zei verder dat het platform de ontwikkelaarsbasis in India zou uitbreiden en nieuwe partnerschappen zou creëren met immense gebruiksscenario’s die aanspreken op het beoogde publiek. Hij merkte verder op dat Algorand wilde voortbouwen op de plannen van India voor een digitale roepie. Kakani zei het volgende:

“We gaan niet naar toezichthouders met aanbevelingen, maar we wachten op de digitale roepie van de centrale bank van India. We willen zien hoe we daarop kunnen voortbouwen, maar als protocol ligt onze zware focus op real-world utility.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!