Elon Musk’s X verkrijgt 10e geldtransmissielicentie in de VS

In een belangrijke ontwikkeling heeft het social mediaplatform dat bekend staat als X (voorheen bekend als Twitter), onder leiding van Elon Musk, een licentie voor het verzenden van geld verworven in South Dakota. Deze stap is een belangrijke stap in Musk’s ambitieuze plan om X om te vormen tot een alomvattend, multifunctioneel platform, ook wel de ‘alles-app’.

Elon Musk’s X krijgt South Dakota-licentie

Op 27 november verleenden toezichthouders in South Dakota X een geldtransmissielicentie, wat een opmerkelijke prestatie is in de reis van het bedrijf naar de financiële dienstverleningssector. Deze licentie staat X toe om op te treden als een gelddienstbedrijf (MSB) binnen de staat, waardoor onderlinge samenwerking wordt vergemakkelijkt. Een dergelijke vermogensgrens is van cruciaal belang voor bedrijven en individuen die zich bezighouden met internationale handel en geldovermakingen.

Deze nieuwe licentie in South Dakota maakt deel uit van een bredere inspanning van X om vergelijkbare goedkeuringen te verkrijgen in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft eerder soortgelijke licenties verkregen in negen andere staten, waaronder Arizona, Georgia, Iowa, Maryland, Michigan, Mississippi, Missouri New Hampshire en Rhode Island. Het toevoegen van South Dakota aan deze lijst toont de groeiende invloed van het bedrijf in de financiële dienstverlening aan.

Een grote stap richting een ‘alles-app’

De verwerving van de licentie sluit aan bij Musk’s visie voor X, die hij voor ogen heeft als een ‘alles-app’. Dit concept omvat het integreren van verschillende diensten in één enkel platform, inclusief traditionele fiattransacties en mogelijk cryptocurrency-betalingen. Het doel is om een naadloos, inclusief financieel ecosysteem dat de traditionele grenzen van de financiële technologie overstijgt.

Het besluit van de toezichthouders in South Dakota om deze licentie te verlenen onderstreept het potentieel van X om het financiële landschap te hervormen en weerspiegelt ook de toewijding van het bedrijf om zich aan de wettelijke normen te houden, een cruciale factor voor bedrijven die actief zijn in de financiële sector.

Met deze nieuwste ontwikkeling positioneert X zichzelf steeds meer als een formidabele speler in de sector, die concurreert met gevestigde namen als PayPal en Stripe. De overstap naar financiële diensten is van strategisch belang, waardoor het aanbod van het bedrijf verder wordt uitgebreid dan het oorspronkelijke bereik en naar gebieden met een aanzienlijk groeipotentieel.

X’s fusie tussen technologie en financiële sector

De uitbreiding van X naar de financiële dienstverlening heeft bredere implicaties voor de sector. Door een licentie voor geldtransmissie veilig te stellen, diversifieert het bedrijf niet alleen zijn bedrijfsmodel, maar daagt het ook de traditionele grenzen van technologiebedrijven uit. Deze stap signaleert een groeiende trend waarbij technologiebedrijven wagen zich aan de financiële dienstverlening en benutten hun technologische expertise en klantenbestand om innovatieve oplossingen aan te bieden.

Voor consumenten en bedrijven belooft de intrede van bedrijven als X in de financiële dienstverlening meer mogelijkheden en potentieel meer gestroomlijnde diensten. De integratie van verschillende diensten binnen één enkel platform zou gemak en efficiëntie kunnen bieden, vooral op het gebied van internationale transacties.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!