Crypto nieuws analist voorspelt: Goedkeuring Bitcoin- en Ethereum ETF markeert start eindejaars crypto rally – Dit zijn de grootste crypto stijgers

LET OP! Dit is een betaald persbericht.

De potentiële goedkeuring van de spot Bitcoin ETF en Ethereum ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is momenteel het meest besproken onderwerp op de cryptomarkt. Elke kleine ontwikkeling wordt nauwlettend in de gaten gehouden door investeerders. In dit artikel gaan we verder in op de huidige stand, en bekijken we de rol van de ETF’s in een mogelijke crypto rally.

De impact van goedgekeurde futures Bitcoin ETF’s

In oktober 2021 keurde de SEC de eerste Bitcoin futures ETF goed, de Proshares Bitcoin Strategy ETF (BITO). Deze futures ETF’s zijn gebaseerd op Bitcoin effecten contracten, die een overeenkomst zijn om een bepaalde hoeveelheid Bitcoin te kopen of verkopen tegen een vooraf bepaalde koers op een vastgesteld tijdstip.

Destijds zorgde de goedkeuring voor een gigantische crypto rally met Bitcoin en Ethereum als grootste crypto stijgers. Bitcoin steeg met ruim 60% naar een nieuwe all-time high (ATH) op $68.789, terwijl Ethereum met een stijging van 63% naar een nieuwe top op $4868 nog iets beter deed.

Een Bitcoin ETF of Ethereum ETF weerspiegelt direct de huidige koers van Bitcoin en Ethereum. Het omvat de daadwerkelijke aankoop van de crypto, waardoor het een directe invloed heeft op vraag en aanbod. 

De goedkeuringen van de spot Bitcoin ETF en spot Ethereum ETF zouden een significante crypto rally kunnen inleiden, omdat het wijst op een hogere mate van vertrouwen en integratie van deze twee crypto’s binnen het financiële systeem. Daarnaast trekt het veel nieuw kapitaal aan, waardoor de koers eveneens kan stijgen.

De impact van goedkeuring op de Bitcoin koers

Veel investeerders verwachten dat de goedkeuring een crypto rally kan veroorzaken met BTC en ETH als grootste crypto stijgers. Het zou mogelijk het begin kunnen zijn van een golf van institutionele investeringen, waardoor de liquiditeit wordt vergroot en de BTC koers stabiliseert.

In juni 2023 zagen we een behoorlijke crypto rally, gedreven door het potentiële effect van Bitcoin ETFs. Dit optimisme werd gevoed doordat meerdere vermogensbeheerders hun Bitcoin ETF aanvragen indienden, resulterend in een stijging van de BTC koers van $25.000 naar $31.000 in slechts twee weken. 

Daarnaast steeg de Bitcoin koers kort met 10% in 10 minuten (zie bovenstaande afbeelding) toen er op 16 oktober een foutieve tweet de wereld in werd gestuurd, die vermeldde dat de spot Bitcoin ETF van BlackRock was goedgekeurd. Er vond direct een flinke correctie plaats toen het nieuws niet waar bleek te zijn, maar het laat wel de potentie zien als er daadwerkelijk een goedkeuring plaatsvindt.

Bitcoin koers verwachting

Een historisch perspectief op de Bitcoin koers laat een duidelijk terugkerend patroon zien, van diepe dalen gevolgd door een sterke crypto rally. Sinds 2013 heeft Bitcoin drie tot vier grote correcties gezien, waarbij het telkens ongeveer 80% van de marktwaarde verloor:

  • November 2013: Bitcoin steeg naar $1242 en daalde vervolgens tot $162 (-87%)
  • December: 2017: Bitcoin steeg naar $19.804 en daalde vervolgens tot $3.124 (-84%)
  • Juni 2019: Bitcoin steeg naar $13.870 om vervolgens te dalen tot $3880 (-72%)
  • November 2021: Bitcoin steeg naar $68.997 om vervolgens te dalen tot $15.473 (-78%)

Als we afgaan op dit patroon, dan hebben alle eerdere correcties voor een daling van 70-90% gezorgd, gevolgd door een sterke nieuwe crypto rally.

Ook als we kijken naar de waarschijnlijke goedkeuring van de Bitcoin ETF en Ethereum ETF en de Bitcoin halving over een paar maanden, lijkt het erop dat er mooie tijden aan zitten te komen.

Twee veelbelovende Bitcoin alternatieven tijdens crypto rally

Naast BTC en ETH zijn er ook nog nieuwe interessante veelbelovende crypto waarmee je kunt profiteren van de spot Bitcoin ETF en Ethereum ETF-goedkeuringen. Hieronder bespreken we in het kort welke 2 alternatieven zomaar eens de grootste crypto stijgers kunnen worden bij een nieuwe crypto rally. We leggen kort uit waarom je in deze tokens moet investeren en vertellen je vervolgens hoe je ze kan kopen.

ETHETF Token (ETHETF) – Profiteer van de spot Ethereum goedkeuring met deze nieuwe token

De Ethereum ETF Token is een recent gelanceerde cryptomunt die de mogelijkheid biedt om te profiteren van de ontwikkeling rondom Ethereum ETF’s. Momenteel beschouwen we deze token een van de grootste crypto stijgers van de komende tijd.

De ETHETF Token is specifiek ontworpen om mee te liften op het nieuws omtrent de Ethereum ETF, waarbij bepaalde voordelen zijn ingebouwd. Een opvallend kenmerk van de token is de initiële 2% koop tax, die automatisch wordt geburned. Zodra de lancering van de Ethereum ETF een feit is, zal deze tax van de token verdwijnen.

Met de goedkeuring van zowel een Ethereum ETF als de Bitcoin ETF, wordt verwacht dat er veel nieuw kapitaal naar de markt zal stromen. Dit opent de deur naar aanzienlijke koersstijgingen voor Ethereum en Bitcoin. In dat scenario is het waarschijnlijk dat ze de bredere cryptomarkt, waaronder ETHETF, met zich mee zullen trekken.

Belangrijk is om op te merken dat er geen presale is voor dit project. Om de token te kopen, dien je eerst in het bezit te zijn van ETH-tokens. Vervolgens kun je bij een gedecentraliseerde exchange (DEX), zoals Uniswap, het token adres van ETHETF opzoeken en de tokens omwisselen. Op deze manier beschik je over ETHETF Tokens en kun je rustig afwachten hoe de koers zich ontwikkelt.

Ga nu naar ETHETF Token

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!