Bitcoin klaar voor een nieuwe stijging volgens Van de Poppe

Crypto-analist Michaël van de Poppe merkte in een bericht gedeeld op X op dat Bitcoin (BTC) binnenkort mogelijk een nieuw hoogtepunt kan bereiken. Uit de grafiek die hij deelde, blijkt dat BTC elk moment boven $38.126 zou kunnen stijgen.

Met een Year-To-Date (YTD) prestatie van een stijging van 125,57%, steeg BTC nog eens 5,21% in de afgelopen 24 uur. Echter, toonde het bericht van Van de Poppe ook aan dat de stijging tot een daling in de richting van $36.000 zou kunnen leiden.

Michaël van de Poppe / X

Op het moment van schrijven werd BTC verhandeld op $37.501. De stijging in de waarde van BTC zou kunnen worden gekoppeld aan de mogelijkheid die kopers hebben opgemerkt op de BTC/USD-grafiek.

Een blik op de Relative Strength Index (RSI) liet zien dat de waarde op 14 november was gedaald tot 26,22. Over het algemeen geeft een RSI-aflezing van minder dan 30 aan dat een cryptocurrency is oversold en de prijs in dat specifieke gebied zou een koopkans kunnen zijn voor sommige handelaren.

Daarom was het niet verrassend toen kopers probeerden de Bitcoin-prijs op te drijven naar $35.300. In de vroege uren van 16 november probeerde BTC $38.000 te bereiken, maar werd snel afgewezen toen de prijs terugviel naar $37.520.

Ook toont de grafiek aan dat de volatiliteit van Bitcoin is toegenomen. Deze toename impliceert dat marktspelers significante prijsschommelingen op korte termijn kunnen verwachten. Als de koopdruk verder toeneemt, is een beweging richting $40.000 mogelijk vanwege deze signalen van de Bollinger Bands (BB).

Tegelijkertijd zou aanzienlijke verkoopdruk de prijs van BTC naar het zuiden kunnen sturen. Verdere indicaties van de BB toonden aan dat Bitcoin overbought was op $37.917, omdat de bovenste band van de BB Bitcoin aanraakte op $37.917.

Intussen is het onwaarschijnlijk dat BTC naar $36.000 zal dalen, gezien het huidige bullish sentiment op de markt. Daarom heeft BTC een kans om $38.000 te overschrijden als de koopdruk op de markt toeneemt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!