Bitcoin prijs kan richting $44.000 stijgen, aldus analist

Een populaire cryptocurrency-analist heeft gesuggereerd dat de Bitcoin prijs nog steeds ruimte heeft om te groeien, ondanks de Amerikaanse inflatiegegevens die de druk op de Federal Reserve hebben verlicht, waardoor de munt onder de $36.000 daalde.

In een video die werd gedeeld met hun ruim 350.000 volgers op X (voorheen bekend als Twitter), merkte analist Credible Crypto op dat Bitcoin zich mogelijk in de latere stadia van een corrigerende golf vier bevond, wijzend op de recente correctie en de vorming van een driehoekspatroon op het lagere tijdsbestek als onderdeel van de golfstructuur.

Volgens zijn woorden worden oplopende driehoeken “vaak aangetroffen in golfvieren” die eruitzien alsof het actief begint te consolideren, voordat de prijs van het actief omhoog gaat. De voorspelling lijkt echter al uit te komen, gezien de Bitcoin koers op het moment van schrijven boven de $37.000 uit gestegen is.

In de jaren twintig formuleerde Ralph Nelson Elliott de Elliott Wave-theorie, een concept dat voortkwam uit zijn observatie en identificatie van “terugkerende, fractale golfpatronen”. Deze patronen zijn geworteld in de psychologie van de massa, en de interpretatie van de Elliott Wave-theorie omvat doorgaans vijf golven die in lijn bewegen met de trend op de primaire markt, die zowel bullish als bearish kan zijn, en door drie corrigerende golven.

De theorie stelt dat deze patronen zichzelf herhalen, waardoor bewegingen van de activaprijzen kunnen worden voorspeld. Elliotts theorie kreeg bekendheid toen hij in 1935 nauwkeurig de bodem van de aandelenmarkt voorspelde na een correctie van dertien maanden.

De BTC bovenstaande prijsgrafiek van Credible Crypto laat zien dat een doorbraak boven het niveau van $38.000 zou leiden tot het einde van golf vier en ervoor zou zorgen dat de prijs van de cryptocurrency zou blijven stijgen naar de grens van $44.000.

In reactie op de recente terugval constateerde de analist een substantiële daling van de open interest van Bitcoin, die uitstaande BTC-futurescontracten vertegenwoordigt. Hij zag deze vermindering van de hefboomwerking echter als een positieve ontwikkeling, die Bitcoin positioneert voor een opwaartse beweging.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!