Bitcoin beukt stevig door naar $38.000, maar kan ik nu nog instappen?

De Bitcoin koers ziet er veelbelovend uit. Daar waar bears dag in dag uit blijven roepen dat Bitcoin omlaag moet komen, blijft Bitcoin nieuwe jaarlijkse hoogtepunten bereiken. Toch moet je nooit de bullish oogkleppen op hebben. Je moet altijd objectief naar de markt blijven kijken en feit is dat we lokaal nog wat beren op de weg hebben. In de update van vandaag vertel ik je daar meer over.

Weekgrafiek

De weekgrafiek ziet er fantastisch uit. Geen vuiltje aan de lucht, zo lijkt het. En heel eerlijk, ik had me geen beter bullish beeld kunnen voorstellen dan wat de Bitcoin koers momenteel laat zien. Met overtuiging een macro higher high neerzetten, key resistances breken alsof het niets is en momenteel bezig zijn met potentieel de vijfde groene wekelijkse candle close op rij. En toch wil ik je graag scherp houden. Daarvoor moeten we nog een tijdsframe lager kijken. Wat de weekgrafiek betreft is er in ieder geval geen vuiltje aan de lucht. Zo lang we $31.819 vasthouden blijf ik vol overtuiging naar hogere prijzen kijken. De bulls hebben dus wel wat speling.

Bron: TradingView
Daggrafiek

Het was even puzzelen om het gehele plaatje in beeld te krijgen, maar als we in eerste instantie helemaal links kijken zien we een dagelijkse supply op $37.665-$40.039 liggen en dat hebben we in eerste instantie afgewezen, maar het vervolg was sterk van de bulls en nu testen we opnieuw dit gebied. Zo lang dit gebied niet wordt gebroken riskeren we een diepere pullback. Ook maakt de prijs higher highs, terwijl de momentum indicators (RSI en Awesome Oscillator) beiden lower highs maken. Dus de recente stijging omhoog was wederom met afnemend momentum (until proven otherwise). De bulls zullen dus nog een klap eroverheen moeten maken om het bullish momentum door te kunnen zetten. Het zou niet fraai zijn als we opnieuw zwakte gaan zien. Dan riskeren we een diepere flush naar $33.401 (de low van de consolidatie). Mochten we dus wél door gaan stijgen verwacht ik een serieuze toename in momentum en dan kunnen we in vrij rap tempo door gaan bewegen richting $48.195 en wellicht zelfs veel hoger!

Bron: TradingView
1-uur-grafiek

Ik zie graag dat we zo hoog mogelijk gaan vasthouden. Bij voorkeur niet lager dan $36.550-$36.274 en daarna naar nieuwe highs. De invalidatie voor het korte termijn bullish momentum is wanneer we sluiten onder de low van $34.740. Dan gaan we lagere prijzen opzoeken.

Bron: TradingView
Conclusie

Kortom, bullish until proven otherwise, maar voorzichtigheid is wel geboden. We moeten nog één serieuze klap eroverheen maken, als bull zijnde, om te voorkomen dat we een heel stuk gaan terugvallen. Wederom een nieuwe higher high neerzetten veegt alle bearish argumenten van tafel. Dan kijken we naar veel hogere prijzen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!