Oud bestuursleden van FTX lanceren nieuwe beurs, genaamd Backpack Exchange

Een jaar na de val van de cryptocurrency-beurs FTX, bundelen voormalige topfunctionarissen van het bedrijf hun krachten om een nieuw, soortgelijk platform te lanceren met als doel de kwesties aan te pakken die hebben geleid tot de ondergang van de onderneming.

Volgens een rapport van de Wall Street Journal hebben voormalig algemeen adviseur van FTX, Can Sun, en voormalige werknemers Armani Ferrante en Claire Zhang de Backpack Exchange onthuld. Zhang is de vrouw van Ferrante en de voormalige plaatsvervanger van Sun.

Voormalige FTX-executives bundelen hun krachten

Can Sun, voormalig algemeen adviseur van FTX, heeft Trek Labs opgericht, een startup gevestigd in Dubai die vorige maand een operationele vergunning ontving van de Virtual Assets Regulatory Authority van de Verenigde Arabische Emiraten. Backpack Exchange is echter de naam waaronder Trek zakendoet, en de beurs heeft plannen om een belang van 10% te verkopen aan investeerders tegen een waardering van $100 miljoen.

Sun en Ferrante hebben ook andere voormalige juridische en compliance medewerkers van FTX aangenomen vanwege hun vaardigheden en ervaring. Zhang onthulde dat ze op vrijwillige basis werkt om de beurs te versterken en van plan is over te stappen wanneer Trek een investeringsronde organiseert.

Sun, die getuigde tijdens het strafproces tegen Sam Bankman-Fried (SBF), de veroordeelde oprichter en voormalige CEO van FTX, verklaarde dat ze de lessen uit de ineenstorting van FTX zullen gebruiken om de fondsen van gebruikers veilig te stellen. Backpack Exchange zal draaien op de technologie van Backpack, en gebruikers zullen hun activa kunnen bewaren in zelfbeheerde cryptowallets waar de beurs geen toegang toe heeft.

De aankomende lancering van de bètaversie van Backpack

Backpack’s portefeuilles maken gebruik van geavanceerde technieken voor multiparty-computatie, waarbij meerdere partijen nodig zijn om transacties goed te keuren. De beurs heeft plannen om later deze maand haar bètaversie te introduceren, en volgens Sun en Ferrante zullen klanten te allen tijde hun activa kunnen controleren.

Hoewel het nog niet duidelijk is hoe de crypto-gemeenschap Backpack zal ontvangen vanwege de betrokkenheid van de oprichters bij FTX, beweerde Sun dat hij niet op de hoogte was van enig onjuist beheer van fondsen door SBF. De voormalige juridisch adviseur van FTX onthulde dat hij ontslag nam toen SBF hem vroeg om juridische rechtvaardigingen te bedenken voor de aanwezigheid van de beursfondsen bij Alameda Research, nadat een ineenstorting aan het licht had gebracht dat er een tekort was van $9 miljard. De voormalige CEO probeerde wanhopig noodfinanciering op te halen bij investeerders.

Sun werkte later samen met aanklagers en droeg bij aan het onderzoek dat uiteindelijk leidde tot de vervolging van SBF.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!