Dan Morehead voorspelt correctie op de aandelenmarkt en kansen voor crypto

Pantera Capital-oprichter Dan Morehead voorspelt een aanstaande correctie in de aandelenmarkten en een relatieve overperformance van crypto-activa.

Morehead zegt via het sociale mediaplatform X dat hij gelooft dat de S&P 500 “enorm overgewaardeerd” is en dat deze met 23% zal dalen.

De investeerder, die $4,2 miljard aan activa beheert bij Pantera, zegt dat de Federal Reserve waarschijnlijk de rente zal blijven verhogen vanwege stijgende looninflatie en een golf van stakingen van werknemers in de VS.

Hij zegt dat een voortdurend verhogingsschema van de Fed druk zal uitoefenen op aandelen, obligaties en onroerend goed, dus het “beste geval” zou zijn dat de prijzen enige tijd gelijk blijven.

Wat waarschijnlijker is, is echter een aanzienlijke correctie in de S&P 500 en een onderprestatie van aandelen, aldus Morehead.

Zo vertelt hij:

“Een andere mogelijke uitkomst is een zeer lange periode van gelijke prijzen. Er zijn twee periodes van ongeveer 13 jaar waarin aandelen niet omhoog gingen:

  • Aug 2000 – Feb 2013
  • Nov 1968 – Aug 1982

Dat lijkt een beetje op mijn ‘beste geval scenario’.

En om de scenario’s compleet te maken, kan ik zeker een kans zien dat aandelen terugkeren naar het gemiddelde aandelenrisicopremie die we hebben ervaren in omgevingen zoals deze – stijgende rentevoeten.

In die twee perioden bedroeg het gemiddelde +2,25% boven obligatierendementen. Als aandelen zich daarop aanpassen, zouden ze met 43% dalen.

Mijn centrale voorspelling staat in het plaatje hieronder.”

De investeerder zegt dat hoewel aandelen en andere risico-activa waarschijnlijk een periode van stagnatie tegemoet gaan, crypto en “echte grondstoffen” kunnen presteren gedurende die tijdL

“Dus wat betekent dit voor blockchain-activa?

We praten de hele tijd met vermogensbeheerders. Als je overweegt om geld te beleggen in obligaties, denk ik dat dat behoorlijk gevaarlijk is. Onroerend goed staat op historische hoogtepunten. Aandelen zijn overgewaardeerd. Dat laat slechts een paar activaklassen over, zoals echte grondstoffen en blockchain-activa.

Blockchain is een biljoen dollar grote activaklasse. De meeste instellingen hebben op dit moment praktisch geen blootstelling. Ik geloof dat ze dit moeten verhogen tot een paar procent.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!