Bitcoin prijs stijgt voorbij $35.000! Is $40.000 de volgende stap?

Gisterenavond bereikte de Bitcoin koers zijn hoogste niveau in 17 maanden tijd na de uitspraken van Fed-voorzitter Powell. De Fed kwam woensdag niet met een verrassende uitspraak, aangezien het besloot het beleid ongemoeid te laten, maar wel een voortdurende focus op het terugdringen van de inflatie beloofde. Als gevolg hiervan wist de koningsmunt echter boven een belangrijke psychologische grens te stijgen.

Bitcoin breekt belangrijke psychologische grens

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin prijs op $35.582. Powells nadruk op een strak monetair beleid en zijn opmerkingen dat de renteverhogingen in 2022 voelbaar begonnen te worden, hadden impact. Als BTC vandaag sterk blijft, kan de opwaartse trend zich echter voortzetten en richting $40.000 stijgen.

De maandelijkse afsluiting bevond zich in een goed gebied. We kunnen de komende dagen getuige zijn van een toename van de risicobereidheid onder beleggers, omdat we geen al te agressieve toon zien. De komende 48 uur zullen we belangrijke gegevens zien over de Amerikaanse werkgelegenheid en loonstijgingen. Als deze cijfers de cryptobulls niet afschrikken, kunnen we er vrijwel zeker van zijn dat de bearmarkt eindelijk voorbij is.

Waarom stijgt Bitcoin?

We hebben de uitspraken van Powell besproken. Aan de andere kant is er een toenemende institutionele vraag specifiek voor BTC. De volumes aan opties hebben recordniveaus bereikt en het optimisme over de goedkeuring van ETF’s blijft groeien. BlackRock en andere potentiële ETF-emittenten zijn hun applicaties aan het updaten. Deze bestandsupdates zijn waarschijnlijk het resultaat van hun voortdurende communicatie met de SEC. In de verklaring van de SEC werd ook vermeld dat de communicatie met instellingen aan de gang is.

Bij eerdere ETF-aanvragen weigerde de SEC deze rechtstreeks en sloot het proces af na uitstel op basis van prijsspeculatie. De huidige situatie heeft zich echter anders ontwikkeld. De afwijzing van spot Bitcoin ETF’s op basis van prijsspeculatie werd voorkomen na de beslissing van de rechtbank in de zaak tegen Grayscale. Als de SEC haar communicatie voortzet en geen nieuwe excuses vindt om de aanvragen af te wijzen, blijft er nog maar één optie over, namelijk goedkeuring.

Ja, het is zeer waarschijnlijk dat de SEC spot Bitcoin ETF’s zal moeten goedkeuren. Als zij besluit deze af te wijzen, zal het voor hen moeilijk worden om deze beslissing te verdedigen in de rechtbank, vooral als de toezichthouder het moet opnemen tegen de grootste vermogensbeheerders ter wereld, BlackRock. Dit verklaart de toenemende vraag en belangstelling voor cryptocurrencies onder institutionele beleggers.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!