Bitcoin koers koelt af na 51% stijging! Nog veel grotere stijging in de maak?!

“Wat een beauty!” Dat is het eerste wat in me opkomt als ik de Bitcoin koers weekgrafiek open. De wekelijkse candle close moet zondagnacht nog sluiten, maar als dat lukt rond de huidige prijstargets, dan ziet het er zo ontiegelijk goed uit voor de Bitcoin bulls. Een diepe recessie op komst, oorlogen, hoge inflatie en rentes, verkrappend monetair beleid, Ajax die bijna strak onderaan staat.

Al met al, zijn er talloze redenen te noemen waarom een markt veel lager zou moeten staan. Het mooie echter van prijsactie is dat het 100% zuiver is. Er is alleen ja of nee. Als de koers op $34.470 staat dan betekent dat we het als markt erover eens zijn dat de prijs daar nu hoort te staan. En dit laat zo goed zien waarom prijsactie leidend is. Het filtert alle ruis. Een wijs man genaamd Bernard Baruch zei ooit: “Show me the charts and I’ll tell you the news”. Afijn, laten we de koersen induiken. Pak er kalm een bakkie pleur bij en lees snel verder!

Weekgrafiek

Ik heb het hele jaar lang over niets anders gepraat dan hét key level in de markt, op $32.406 ($32.450 op Bybit). Dat level breken betekent veel hogere prijzen opzoeken. Denk aan $38.000, $48.000, $52.000, $65.000 en uiteindelijk nieuwe all time highs. En nu bewegen we daar eindelijk boven! Als we daar aankomende zondag boven weten te sluiten (hoe hoger hoe beter) invalideren we de wekelijkse supply, verandert de resistance zone in support, gaat de consolidatie waar we uit zijn uitgebroken fungeren als steun én zetten we een macro higher high neer en houden we dus die bullish macro constructie in stand. Zoveel significantie heeft dat prijs level!

Als bears falen om de prijs onder $32.406 te drukken hebben ze dus eigenlijk niets te vertellen. In mijn ogen is een bullmarkt dan ook bevestigd. Wat we absoluut niet willen zien en wat de situatie drastisch kan verslechteren is als de Bitcoin koers alsnog teruggedrukt gaat worden en we ruim onder die $32.406 gaan sluiten. Vooralsnog lijkt dat niet aan de orde en ik verwacht eerlijk gezegd ook niet dat dat gaat gebeuren. Maar goed, het is de cryptomarkt en je kan nooit iets helemaal uitsluiten.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat we die higher high al ruimschoots in de pocket hebben en daarnaast keurig boven het level sluiten. Idealiter gaan we hier een tijdje consolideren/afkoelen om vanuit daar weer naar nieuwe highs te gaan bewegen. Als de Bitcoin koers echt bullish is heeft het niets te zoeken onder de $32.406, dus ik zie graag dat we daar boven blijven.

Bron: TradingView

15-min-grafiek

Op de lagere tijdsframes zien we duidelijk dat de koers aan het consolideren is. Dit is positief, want in het verleden zagen we juist dat pumps snel werden teruggegeven aan de markt. Er lijkt dus fundamenteel gezien iets veranderd aan de marktomstandigheden. Ik ga dus ook agressiever op zoek naar longs. De enige twee lokale longs voor een pullback zijn die op de low van $33.243 en $32.535. Daar kun je (na confirmatie) naar longs gaan zoeken. Al met al is de verwachting dat we veel hoger gaan bewegen, met of zonder pullback.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, ik heb alle redenen om zeer bullish te zijn en te blijven op de Bitcoin koers. Zo lang $32.406 wordt behouden en we daar niet onder gaan sluiten blijf ik omhoog kijken en, sterker nog, kijk ik vele malen hoger. Nieuwe all time highs zijn realistisch de komende periode!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!