Populaire analist voorspelt neerwaartse beweging Bitcoin koers

Een veel gevolgde cryptocurrency-analist voorspelde dat Bitcoin (BTC) zwaar zal worden beïnvloed door verkoopdruk en een aanzienlijke daling zal ervaren. Nicholas Merten, de persoon achter het YouTube-kanaal DataDash, verklaarde tegen zijn volgers dat de toonaangevende cryptocurrency zich voorbereidt op een neerwaartse beweging.

De $30.000-zone van de Bitcoin koers

Volgens deskundige cryptocurrency-analist Nicholas Merten zal de grootste cryptocurrency qua marktwaarde moeite hebben om het weerstandskanaal tussen $30.000 en $33.000 te doorbreken. De analist gaf hierover het volgende aan:

“De vraag hier is of we dit weerstandskanaal kunnen doorbreken dat elke keer weer weerstand voor Bitcoin blijkt te zijn. Daarom probeer ik mensen terug naar het centrum te brengen. Ik probeer niet permanent te zijn of tegen Bitcoin te wedden. Daarom zijn wij van mening dat we goed voorbereid zijn op een nieuwe neerwaartse derde golf die het weerstandskanaal waarschijnlijk krachtiger zal treffen dan welke eerdere weerstand dan ook die we in dit bereik zijn tegengekomen. Soms, als we dit bereik bereiken, kunnen we het niet overtreffen, en dat zal een probleem zijn.”

Vereisten voor een stijging

De analist benadrukte dat als Bitcoin de weerstandszone kan doorbreken, dit een situatie zou zijn die actie van BTC-bulls vereist. Merten stelt echter dat de enige manier voor BTC om dergelijk succes te behalen is door de goedkeuring van een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) op de spotmarkt. In zijn commentaar zei de analist het volgende:

“Er is hier een debat onder de bulls over de vraag of we boven de $33.000 kunnen komen… Ik denk dat wat dit zal bereiken een ETF is die Bitcoin hoger zal duwen door boven dit weerstandskanaal uit te breken… Ik moet eerlijk tegen je zijn, wat dit zal bereiken als we naar de kansen kijken is het een ETF… Ik denk dat dit de enige mogelijkheid is, alle andere verhalen hebben voor Bitcoin op korte termijn gefaald. Gewoon realistisch zijn… En nu komen we terug op dezelfde zender met hetzelfde hoopvolle verhaal als hier in juni. We hopen dat BlackRock, net als vele andere ETF’s, hun ETF zal goedkeuren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!