Is het de stilte voor de storm voor de Bitcoin koers? Gaan naar $32.450?!

Maandag kregen we onverwacht ineens groot nieuws voorgeschoteld: De spot Bitcoin ETF is goedgekeurd! Of ja, dat is wat iedereen dacht toen Cointelegraph.com met het nieuws naar buiten kwam. Het bleek echter loos alarm te zijn, wat een aardige deuk voor de reputatie van het nieuwsmedium heeft opgeleverd.

Afijn, het bracht in ieder geval wel iets heel interessants aan het licht, dat wat ik al maanden lang roep: Een Bitcoin spot ETF doet véél met de prijs! Direct na de (neppe) aankondiging zagen we een 10% stijging. Vervolgens stortte de koers weer in toen bleek dat het niet waar was. Ondanks dat zagen we positieve signalen. En dat gaan we in de update van vandaag bespreken. Lees snel verder!

Weekgrafiek Bitcoin koers

De weekgrafiek laat gemixte signalen zien. We behouden de bullish macro constructie (higher lows zijn intact) en we bewegen boven het belangrijke level van $28.148. Anderzijds staat de low op $24.807 nog open en zijn we in belangrijke wekelijkse supply op $30.228-$28.701 gelopen. De bullish details waar ik eerder op hintte moeten we op de lagere tijdsframes bekijken.

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek zien we dat de Bitcoin koers uit de range is gebroken, boven de high van $28.148, dat teruggetest heeft en nu daarboven aan het consolideren is. Verder zien we dat we aan de onderkant keurig higher lows vormen. Zo lang we de higher low structuur behouden mogen we hoop blijven houden op een verdere stijging!

1-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 1-uur-grafiek is heel goed te zien hoe de prijs blijft consolideren, in plaats van dat het alles teruggeeft aan de markt na het nepnieuws. Dit is in mijn ogen een belangrijk teken van sterkte. Ik heb daarom ook veel interesse in longs. Daarvoor zijn twee mogelijkheden. De low op $28.072 opzoeken of de higher low spelen na de breakout boven $28.804 en een duidelijke higher high.

Conclusie

Kortom, ik verwacht hogere prijzen voor Bitcoin. Ik zie het positief in voor de bulls, zo lang we de higher low constructie vasthouden. De invalidatie is een dagelijkse candle close onder de low van $26.538

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!