Dutch Blockchain Week 2023: Vijf jaar van innovatie en samenwerking

De vijfde editie van de Dutch Blockchain Week staat voor de deur, en dit jaar belooft het groter en indrukwekkender te worden dan ooit tevoren. Ter ere van het vijfjarig bestaan zullen meer dan 50 evenementen worden georganiseerd, verspreid over heel Nederland.

De Dutch Blockchain Week biedt een platform voor zowel opkomende start-ups als gevestigde giganten zoals ASML, Deloitte en EY, om hun nieuwste ontwikkelingen en doorbraken in de wereld van crypto en blockchain te presenteren. Ook internationale partners doen mee tijdens deze week, waarbij Bybit “Powered by Satos” een van de hoofdpartners is en Coinbase ook een evenement organiseert.

De DBW23, zoals het wordt afgekort, zal het BCNL-event houden in het bruisende hoofdkantoor van het Nederlandse technologiebedrijf ASML, gelegen in Veldhoven, in de buurt van Eindhoven. Deze locatie is symbolisch, gezien de reputatie van Eindhoven als een broeinest van digitale innovatie. Het BCNL-event zal zich vooral richten op de adoptie en praktische toepassingen van blockchain technologie. Early-bird tickets zijn nu al beschikbaar, en voor andere evenementen gedurende deze week zijn ook tickets te verkrijgen.

De line-up voor DBW23

Met een zorgvuldig samengestelde lijst van sprekers kunnen deelnemers uitkijken naar boeiende discussies geleid door enkele van de meest vooraanstaande experts in de branche. Een van de eerste sprekers die het podium zal betreden, is David Palmer, die wordt erkend als een Top 30 Metaverse Industry Leader. David Palmer bevindt zich in het centrum van het spanningsveld tussen blockchain en het Internet of Things (IoT) als Chief Product Officer van Vodafone’s Digital Asset Broker (DAB).

De volgende spreker op de lijst is Menno Broos, die het voortouw neemt in het Project voor de Digitale Euro bij De Nederlandsche Bank. Met meer dan 13 jaar ervaring bij De Nederlandsche Bank, kunnen deelnemers enkele van de meest boeiende inzichten en discussies verwachten met betrekking tot het Europese CBDC-verhaal.

Dit jaar kunnen deelnemers ook Daniel Rood verwachten, het hoofd van Google’s Digital Natives Incubator (EMEA). Met meer dan tien jaar ervaring in de technologie-industrie, zal Daniel Rood zijn gedachten en ervaringen delen over de ontwikkelingen in de web3-ruimte.

Aan de voorhoede van digitale identificatie staat Sten Reijers, mede-oprichter van Veri.ID. Onderwerpen zoals het herdefiniëren van onboarding, credential management, e-handtekeningen met EU digitale ID wallets en meer zullen worden besproken.

Last but not least zal Marjolein Geus aanwezig zijn. In de afgelopen 30 jaar heeft zij een cruciale rol gespeeld in het opzetten van wereldwijde projecten ter ondersteuning van technologische innovatie, zoals de European Blockchain Sandbox voor de Europese Commissie.

Wanneer en waar?

De Dutch Blockchain Week vindt plaats van 13 tot 17 november 2023. Gedurende deze vijf dagen zal zowel het Nederlandse als het internationale ecosysteem verschillende evenementen organiseren binnen Nederland.

Wat de Dutch Blockchain Week 2023 echt bijzonder maakt, is het diverse ecosysteem van evenementen dat het omvat. Deze evenementen worden zowel georganiseerd door internationale en nationale partners zoals Chainalysis, Maven 11, Bitvavo, de Hogeschool Utrecht, HVA Inholland, als door de bloeiende crypto-community zelf. Van ontbijtsessies tot hackathons en informele bijeenkomsten, er is voor elk wat wils. Zie de events tot nu toe hier.

Samenwerking en open discussie staan centraal in deze verscheidenheid aan evenementen. Voor ontwikkelaars en innovators binnen de crypto-industrie biedt deze week een unieke kans om hun ideeën aan de wereld te presenteren. Omdat dit evenement wordt gedragen door de community, is iedereen welkom om het podium te betreden en zijn of haar visie te delen. Als u geïnteresseerd bent om te spreken of deel te nemen, kunt u contact opnemen met de organisatoren van de week.

En voor een voorproefje van wat u te wachten staat, kunt u de aftermovie van de Dutch Blockchain Week 2022 bekijken. Het is een glimp van het verleden, maar met de opwinding van de DBW23 voor de boeg, belooft de toekomst van blockchain en crypto in Nederland nog helderder te schitteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!