Bloomberg-analist waarschuwt voor grote Bitcoin-beweging

Een veel gevolgde Bloomberg-analist heeft recentelijk op X handelaren gewaarschuwd dat de Bitcoin koers op het punt staat een grote beweging te maken.

Mike McGlone, senior macrostrateeg van Bloomberg Intelligence, vertelde zijn 61.300 volgers dat de koningsmunt vast zit tussen een smal bereik en grote voortschrijdende gemiddelden, wat duidt op volatiliteit in de nabije toekomst. Hij gaf het volgende aan:

“Risico’s van korte reiniging, de ochtend van 16 oktober. De steeds nauwer wordende kooi van Bitcoin tussen $25.000 en $29.000; gevolgen van een uitbraak – Bitcoin zit vast tussen zijn 50- en 100-weekse voortschrijdende gemiddelden, terwijl de jaarlijkse volatiliteit naar een nieuw dieptepunt daalt.”

Volgens McGlone is BTC op weg naar een grote stap – de enige vraag is de richting. Hij zei dat het waarschijnlijker is dat BTC naar beneden stort dan dat het zich herstelt:

“Het is een kwestie van richting, en mijn voorkeur is neerwaarts, samen met een topmaatstaf voor liquiditeit: Fed-fondsfutures over één jaar…

Wat doorgaans een voorwaarde is geweest om deze liquiditeitsindicator positief te laten worden, is dat Bitcoin als eerste daalt. Als de 24/7 verhandelde, zeer speculatieve crypto-voorlopende indicator boven zijn neerwaartse gemiddelde over 100 weken kan blijven, zou dit kunnen wijzen op risico’s, inflatie en meer terughoudendheid van de centrale bank.

Dit zou onderdeel kunnen zijn van de verlies-verliessituatie voor risicovolle beleggingen, nu de Fed nog steeds een verstrakkingsvoorkeur heeft te midden van de economische cyclus in een laat stadium. De volatiliteit van Bitcoin ten opzichte van de S&P 500 getuigt van een brede zelfgenoegzaamheid van de markt en bedraagt tot 13 oktober ongeveer 2,8x en ligt boven het dieptepunt van 1,9x in het vierde kwartaal van 2020.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!