BREAKING: Binance.US verliest FDIC-verzekering

De Amerikaanse tak van ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance, Binance.US, heeft zijn klanten in een e-mail geïnformeerd dat crypto-stortingen niet langer verzekerd bij de FDIC zijn, volgens de bijgewerkte gebruiksvoorwaarden van de cryptocurrency-beurs. Het geeft het volgende aan:

“Digitale activa zijn geen wettig betaalmiddel, worden door geen enkele overheid ondersteund, en rekeningen en waardesaldi zijn niet onderworpen aan bescherming of verzekering aangeboden door de FDIC of de Securities Investor Protection Corporation (SIPC).”

Bovendien moeten gebruikers hun fiat Amerikaanse dollars op rekeningen omzetten in stablecoins of andere digitale activa om hun bezittingen op te nemen. De accounts van Binance.US waren eerder verzekerd tot $250.000 per persoon.

Bewaarrekeningen bij beurzen zoals Coinbase hebben een dekkingslimiet van FDIC-bescherming per deposant van $250.000 per individu, volgens de servicevoorwaarden. De beschikbaarheid van een pass-through FDIC-verzekering is echter “afhankelijk van het feit dat Coinbase over de juiste informatie over u als klant beschikt.”

Binance geconfronteerd met regelgevende hitte

De beurs wordt geconfronteerd met hardhandig optreden van de toezichthouders in de Verenigde Staten onder leiding van de Securities and Exchange Commission. CEO van Binance “CZ” heeft meerdere keren de toezichthouders bekritiseerd vanwege hun acties tegen Binance en Binance.US.

Ondertussen stelt de SEC dat Binance.US niet heeft meegewerkt aan het toestemmingsbevel in de rechtszaak. De SEC beweert dat BAM slechts ongeveer 382 documenten heeft geproduceerd en weigert haar standpunt te geven over de overlegging van de resterende documenten, zoals gevraagd door de dienst op grond van het toestemmingsbevel. Binance.US zei dat de SEC sinds de hoorzitting van 18 september meer verzoeken heeft gedaan, die onredelijk zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!