Investeringslegende waarschuwt dat de dominantie van de Amerikaanse dollar (USD) ten einde loopt

De beroemde Amerikaanse investeerder Jim Rogers heeft in een nieuw interview met het YouTube-kanaal Nomad Capitalist aangegeven dat hij gelooft dat de lange heerschappij van de Amerikaanse dollar ten einde loopt.

Volgens Rogers is de Chinese yuan een munt die de plaats van de Amerikaanse dollar zou kunnen innemen, maar hij merkte op dat de restrictieve kapitaalcontroles van China de yuan ervan weerhouden helemaal naar de top te stijgen. Hij zei het volgende:

“Ik bezit veel Amerikaanse dollars, maar ik weet dat het tijdperk van de Amerikaanse dollar ten einde loopt. Geen enkele munt bleef voor altijd aan de top, niet langer dan 100 tot 150 jaar – geen enkele in de geschiedenis…

Maar ik zie op dit moment geen andere munt die kan concurreren, behalve de Chinese munt, maar de [Chinese yuan] is een geblokkeerde munt. Je kunt het niet zomaar kopen en verkopen zoals je dat met euro’s of dollars kunt doen of zoiets.

Dus totdat China zijn munt volledig openstelt, doe ik dat niet. Ze doen het, ze doen het al twintig jaar. Niet genoeg als je het mij vraagt, maar het is de enige munt die ik aan de horizon zie die ooit kan concurreren met de Amerikaanse dollar.”

Als we het hebben over de mondiale economische alliantie die bekend staat als BRICS, is Rogers verre van complementair. Hij zei dat de groep niets anders is dan een “verzinsel van iemands verbeelding”. Hij ging verder met:

“Ze zeggen dat ze uitbreiden, maar ze breiden niets anders uit dan alleen jaarlijkse bijeenkomsten, voor zover ik kan zien. Zit er niets achter het concept.”

In augustus heeft de BRICS naar verluidt de toelating van Saoedi-Arabië, Iran, Ethiopië, Egypte, Argentinië en de Verenigde Arabische Emiraten goedgekeurd, waarbij naar verluidt tientallen andere landen zich wilden aansluiten. Roger lijkt deze alliantie echter nog niet serieus te nemen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!