Voormalig medewerker Alameda doet een boekje open over FTX

Aditya Baradwaj, een voormalig medewerker van Alameda Research, heeft recentelijk de aandacht gevestigd op de roekeloze en snelle operationele praktijken bij FTX en Alameda, waarbij hij benadrukt dat veiligheidsprotocollen werden genegeerd.

In een reeks tweets op Twitter heeft Aditya Baradwaj, een voormalig medewerker van Alameda Research, de nadruk gelegd op het gebrek aan beleid en procedures voor risicobeheer bij de cryptocurrency-beurs FTX en de handelsfirma Alameda Research.

Baradwaj legde uit dat FTX-oprichter Sam Bankman-Fried snel handelen als de hoogste prioriteit beschouwde voor een start-up zoals FTX en Alameda. Dit resulteerde in het negeren van standaardtechnische en boekhoudkundige praktijken.

Volgens Baradwaj leidde dit tot het niet uitvoeren van code-tests en onvolledige balansboekhouding. Veiligheidscontroles en de juiste opslag van sleutels werden alleen toegevoegd wanneer dat absoluut noodzakelijk was.

Hoewel dit ontwikkelaars in staat stelde om snel te werken, resulteerde dit ook in grote beveiligingsincidenten die om de paar maanden plaatsvonden en de bedrijven tientallen miljoenen dollars aan verliezen kostten.

Baradwaj noemde drie voorbeelden: een phishing-aanval met een kostenpost van meer dan $100 miljoen, een geschil met een twijfelachtige blockchain-ontwikkelaar dat resulteerde in een verlies van $40 miljoen, en een gelekt plaintext sleutelbestand waardoor een aanvaller $50 miljoen kon stelen.

Ondanks deze herhaalde incidenten beweert Baradwaj dat er onder leiding van Bankman-Fried geen serieuze veranderingen zijn doorgevoerd in de werkwijze van FTX en Alameda Research. De risicovolle praktijken gingen door tot de recente ineenstorting van FTX vanwege liquiditeitsproblemen en beschuldigingen van verkeerd beheerde klantengelden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!